Pričenja se Teden Karitas

Teden Karitas, ki se začenja v ponedeljek, 19. novembra, bo letos potekal pod geslom Veselje v sožitju. Z njim želijo tudi širšo javnost nagovoriti, da se odzove na stiske družin. Osrednja dogodka bosta v sredo, srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi in tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote. Številni dogodki se bodo sicer vrstili na lokalni ravni.

“Veselje v sožitju, toda ne pretesno – to je naša popotnica, ki nas vabi, da se vsak po svoje pripravlja na teden Karitas in to z namenom, da bi ljubili drug drugega in iz ljubezni ne delali spon,” je na spletni strani ob tem tednu zapisal generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic.

Tako se bodo v sredo na Ponikvi tudi letos zbrali prostovoljci Karitas iz vse Slovenije. Ob 12. uri bo mašo vodil predsednik Slovenske karitas in mariborski nadškof Marjan Turnšek, sledil pa bo družabni program s kosilom.

Tradicionalni 22. koncert Klic dobrote, ki ga Slovenska karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski, pa se bo v sredo v Celju začel ob 20. uri. V času koncerta in tudi še cel december bodo zbirali sredstva za pomoč družinam v stiski.

Prav tako pa bodo dobrodelne koncerte po različnih krajih v Sloveniji v teh dneh prirejale tudi škofijske in župnijske Karitas. V dvorcu Zemono pri Vipavi so že v petek pripravili slovesno akademijo in odprli prodajno razstavo del, ki so nastala v mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas.

Teden Karitas, v katerem bo še mnogo drugih prireditev po župnijah ali na škofijski ravni, bodo zaključili z nedeljo Karitas.

Letošnji teden Karitas bo na Slovenskem potekal v znamenju gesla Veselje v sožitju.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme