Preporod spletne igrice Among Us

Piše: UP

V času epidemije novega koronavirusa, ko je druženje s prijatelji treba omejiti na minimum, so se pojavili novi načini, s katerimi se mladi kratkočasijo. Med temi je tudi spletna igrica Among Us, ki je v jesenskem valu epidemije doživela pravo prerojenje, saj jo igra več generacij mladih, tudi pri nas.

Spletno igrico Among Us je razvilo podjetje InnerSloth in jo lansiralo že 15. junija 2018, pravi preboj med spletne igre pa ji je prinesel šele drugi val epidemije novega koronavirusa, več kot dve leti po njeni predstavitvi na tržišču. Poleg epidemije je po tolikšnem času k uspešnosti videoigre pripomogla tudi streaming platforma Twitch, kjer so jo igrali mladi influencerji in jo tako še bolj popularizirali. Na začetku je namreč to igro naenkrat igralo med 30 in 50 igralcev, danes pa jo simultano igra tudi do 1,5 milijona ljudi.

Igra je zelo enostavna: podobna je igri Morilec, ki jo veliko mladih tudi pri nas pozna zaradi skavtov ali raznih poletnih centrov. Pri Among Us se zbere lahko največ devet ljudi (lahko igrajo s prijatelji ali z neznanci). Med njimi je eden morilec, ki skuša ubiti ostale igralce, ti pa zmagajo s tem, da se med seboj pomenijo, kdo od njih je morilec. Poleg tega ima vsak igralec določene naloge, ki jih mora med igro rešiti. Uspešnost igre je verjetno prav v njeni interaktivnosti, saj morajo igralci med seboj sodelovati, da razkrinkajo morilca. V mrzlih zimskih dneh, ko se zaradi ukrepov novega koronavirusa ne smejo premikati izven domačega doma, oziroma morajo biti doma najkasneje do 22. ure, je zato prav v tej igri veliko mladih našlo priložnost za kratkočasenje s prijatelji. Večere z njo preživljajo celi višješolski razredi, pa tudi študenti jo imajo radi.

Preberi tudi

Pozdrav s tabora

Mladi

Pozdrav s tabora

06.08.2022
Skrb za naš ubogi planet

Mladi

Pozdrav iz Koroške

Mladi

Pozdrav iz Koroške

09.07.2022

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme