Premiera glasbenega dela DERT Carmine Slovenice

Dvorana Union v Mariboru bo nocoj, ob 19. uri, prizorišče premierne izvedbe glasbenega dela DERT endemične pesmi, ki ga je v času koronavirusa pripravila projekta skupina Choregie. Večer prireja produkcijska hiša Carmina Slovenica v sklopu projekta BABA, katerega rdečo nit predstavljajo ženske, ki prevzamejo moško vedenje in se tako vključijo v moški svet. Besedila endemičnih pesmi je napisala Karmina Šilec, interpretira pa jih Nežka Struc. Za glasbo je poskrbela finska skladateljica Tellu Turkka.

Poleg glasbenega dela DERT, katerega ponovitev bo jutri, ob 20.30 uri, v Divaški jami v sklopu festivala Sanje, sestavlja projekt tudi album DERT, ki je bil v celoti posnet s telefončki v domovih pevk v času prisilnega zaprtja, knjiga BABA in zvočna knjiga  Kolosalna balkanska fikcija.

Album DERT je na voljo na spletni povezavi https://www.catapultdistribution.com/magnet/Karmina-%C5%A0ilec/DERT-endemic-songs, dodatne informacije o projektu pa lahko prebereta na spletni strani https://www.carmina-slovenica.si/novice/bbbb__1/.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme