Premier Marjan Šarec napovedal, da v Sloveniji ne bodo izvajali reform!

V dneh spominjanja na mrtve, okrog 1. novembra, so znova potekale razprave, tudi polemične, o tem, kdo je tvorec našega planeta in življenja na njem. Da je to Bog, zatrjujejo verstva, da gre za dosežek znanosti, pa trdijo v drugih okoljih. Navajam prepričanje Petra Peršeta, časnikarja in avtorja oddaje o življenju in smrti, ki jo je nacionalna TV predvajala 3. novembra. On zagotavlja, “da je Bog gospodar zgodovine, saj se je v preteklosti pogosto zdelo, da je konec sveta, a svet se je vedno izvlekel iz težav. Zato sem prišel do spoznanja, da je vera v Boga tolažba in upanje. Močno sem prepričan, da sedanja stvarnost, v kateri živimo, ni edina in dokončna. Ljudje živimo za nekaj več, zato se bo življenje po smrti nadaljevalo”.
Takšna razmišljanja in spoznanja so vedno aktualna, uporabna v življenju, pomenijo pa tudi iztočnico v razmišljanjih in ravnanjih naših politikov in voditeljev države. Premier Marjan Šarec v svojih posegih, ki se vrstijo kot po tekočem traku, sicer pogosto navaja puhlice, vendar v zadnjem času vzbuja odločnejše ugovore in ravnanja, na katera nima vpliva. Zaradi tega se zateka k populizmu, všečnosti, s tem da pritrjuje mnenjem in bojaznim t. i. običajnih ljudi. Na POP TV je sporočil, da zaradi različnih mnenj in negotovega obstoja sedanje manjšinske vlade ta ne bo začela izvajati reform v Sloveniji. Sprejemala bo le manjše ukrepe na različnih področjih, tudi v zdravstvu, kjer so razmere najbolj pereče. (Reforma pomeni neko nedelujočo stvar načrtno preurediti ali z določenimi posegi vzpodbuditi k drugačnemu, času in razmeram ustreznejšemu delovanju. Pri reformah gre torej za dober namen nekaj spremeniti na bolje, op. a.)
V gospodarski družbi Petrol so domnevno brez vednosti in mnenja predsednika vlade zamenjali upravo, v Banki Slovenija pa uvedli nova strožja merila in postopke pri odobravanju posojil v slovenskih bankah. To je prizadelo okoli 300.000 ljudi iz najbolj ranljivih in prizadetih slojev. Nastali so burni odzivi, ki še trajajo, predsednik vlade pa se jim je pridružil z izjavo, “da na Banki Slovenija nimajo stika z realnostjo in z ljudmi”. Guverner slovenske centralne banke Boštjan Vasle se na polemično ost premiera ni odzval.
V Sloveniji je nastalo vzdušje, v katerem so razni vplivni posamezniki, pa tudi t. i. običajni ljudje, čedalje bolj ostri in zahtevni v svojih kritikah o delovanju in ukrepih vlade, to je najvišje izvršne oblasti. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji

Piše Marijan Drobež: Kmalu obravnava odškodninske tožbe Janeza Janše zaradi sojenja v zadevi Patria

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme