Predvajanje filma V objemu domovine

Piše: Vladimir Čeligoj

Na slovenskem programu tretje mreže RAI 3bis

Slovenske zamejske kmetijske organizacije, Kmečka zveza iz Italije, Kmečka izobraževalna skupnost in Skupnost južnokoroških kmetic in kmetov iz Avstrije, Razvojna Agencija Slovenska krajina iz Madžarske in Kmetijska izobraževalna skupnost Gorski kotar  iz Hrvaške, so pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije povezane od maja 2021 v koordinacijo AGRASLOMAK.

Njihovo delo in življenje so skozi celoten geografski in vsebinski spekter želeli prikazati v živo v obliki filma z naslovom V objemu domovine. Kamera Studia TV Skledar je zajela celoten diapazon dogajanj v vseh štirih zamejstvih in jih učinkovito prikazala, tako da si gledalec ob gledanju filma ustvari pravo mnenje o tem, kako slovenskim kmetom v zamejstvu z zagnanostjo in vztrajnostjo uspeva  obdržati zemljo in z njo uspešno kmetovati.

Vse od Jadranskega morja, tja čez Karavanke, proti Panonski nižini do Gorskega kotarja popelje film gledalca in mu pričara lepote narave ter prikaže slovenskega kmeta kot pomemben steber slovenske narodne skupnosti.

AGRASLOMAK in Kmečka zveza vabita rojake, naj si zanimiv dokumentarec ogledajo v soboto, 15. maja 2021, ob 21.00 na televizijskem kanalu RAI bis.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme