Predstavitev študije o Lambertu Ehrlichu tudi v Trstu

Po krstni predstavitvi 6. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani in predstavitvah v različnih krajih, med drugim v Tinjah na Koroškem in v Novi Gorici, bo v ponedeljek, 16. maja, priložnost za srečanje z avtorjem monografije Lambert Ehrlich, prerok slovenskega naroda tudi v Trstu, in sicer v Peterlinovi dvorani v Ul. Donizetti 3, kamor ob 20.30 vabila Društvo slovenskih izobražencev in Knjižnica Dušana Černeta.

Avtor, teolog, filozof in publicist dr. Janez Juhant, je v 639 strani obsežni študiji celovito prikazal dr. Lamberta Ehrlicha (Žabnice, 1878 – Ljubljana, 1942), njegovo osebnost in vsestransko delovanje v Cerkvi in družbi na Koroškem ter v matični Sloveniji od prvih korakov v Kanalski dolini do vosovskega umora na Streliški ulici v Ljubljani. Predstavil je seveda tudi njegovo vlogo voditelja slovenske katoliške akademske mladine (“stražarji”) in razloge za njegovo nasprotovanje komunizmu, ki še danes vzbujajo živahne razprave.

Ob 80-letnici umora dr. Ehrlicha so knjigo skupno izdali vse tri Mohorjeve družbe (iz Celovca, Celja in Gorice), društvo Združeni ob Lipi sprave in Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme