Predstava treh tržaških gledališč v sklopu gledališkega niza LET’S PLAY

Fotografije: @mario bobbio

OBMEJNE VRTNICE

INTIMNI GLASOVI OD DRUGOD

Sobota, 10. julija, ob 21.00

Nedelja, 11. julija, ob 19 .00 in ob 21.00

Izbor besedil in režija Elke Burul
igrajo Nikla Petruska PanizonIlaria MarcuccilliElke Burul

V soboto, 10. in v nedeljo, 11. julija ob 19.00 in ob 21.00 bodo gledališki večeri v muzeju Sartorio predstavili noviteto in sicer koprodukcijo Slovenskega stalnega gledališča, Gledališča La Contrada in Gledališča Miela. V okviru skupne poletne pobude Let’s Play vsako gledališče uprizarja dve predstavi v lastni režiji. Tretja pa je skupna in nosi naslov Obmejne vrtnice. Intimni glasovi od drugod. Predstavo z izrazitim ženskim predznakom  podpisuje Elke Burul, ki je izbrala fragmente besedil ženskih avtoric, režira dogodek in bo ena od protagonistk predstave skupaj z igralkama Niklo Petruško Panizon in Ilario Marcuccilli.

Besedilo sestavlja dvanajst ženskih glasov in zgodb iz obmejnega prostora, od Anite Pittoni do Laile Wadia, od Alenke Rebula do verzov Mary Barbare Tolusso. Različni jeziki pripovedujejo o skupni razsežnosti, ki obsega drame, sanje, veselje in upanja različnih generacij. Prepletajo se besede Marise Madieri, Alme Morpurgo, Marca Coslovicha, Saše Pavček, Sanje Širec, Eveline Umek, Brune Marije Pertot, Irene Žerjal.

So besede, ki govorijo o srečanjih, konfrontacijah, zgodovini tržaškega prostora, o iskanju iskrenega dialoga med starimi zgodbami in novimi potrebami, z željo po boljšem razumevanju nekdanjih hrepenenj in današnjih sprememb multietnične družbe.

Vstopnina € 10,00.

Predprodaja in rezervacije: Gledališče La Contrada: pon-pet 9.00-13.00

contrada@contrada.it

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme