Predstava Kdo se boji Virginie Woolf? za goriške abonente

Abonmajska sezona SSG 2020-2021v Gorici

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, ob 20. uri bo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 5), v sklopu abonmajske sezone SSG 2020-2021 v Gorici, za goriške abonente gledališka predstava Edwarda Albee Kdo se boji Virginie Woolf?, ki je nastala kot produkcija Studia SNG Nova Gorica v režiji Radoša Bolčine in nadomešča napovedano Stoletje muzikala. V predstavi, ki traja dve uri in nima odmora, igrajo Helena Peršuh, Radoš Bolčina, Lucija Harum, k. g., in Andrej Zalesjak.

Naj na kratko obnovimo sicer v glavnem poznano vsebino, saj je to dramsko delo zablestelo tudi na filmskem platnu, ko sta glavna protagonista odigrala nepozabna Liz Taylor (1935-2011) in Richard Burton (1925-1984).

Pozno zvečer po zabavi na fakulteti Marta, rektorjeva hči, in njen mož George, docent zgodovine, v goste povabita mlajšega profesorja Nicka in njegovo ženo Honey. “Zabava po zabavi” se iz ljubeznive družabne atmosfere sprevrže v krut spopad, v katerem se razgalijo trpke skrivnosti dolgoletne toksične zakonske zveze in potlačene frustracije mlajšega para. Kompleksna drama o boju med moškim in žensko ter prepletanju realnosti in iluzij se dogaja v ameriškem univerzitetnem naselju v začetku druge polovice prejšnjega stoletja, vendar je spričo lucidne analize hipokrizije finih meščanov enako vznemirljiva tudi danes.

Število mest v  veliki dvorani SNG Nova Gorica je omejeno, zato organizatorji prosijo abonente SSG za pravočasno rezervacijo na tel. +3865 3352200 oz. v goriškem Kulturnem domu (tel. št. 0481 33288). Cene posameznih vstopnic: redne 20 evrov; znižane 17 evrov (under 26, over 65); dijaki, študentje in brezposelni 10 evrov.

Organizatorji opozarjajo udeležence na upoštevanje zakonskih predpisov v zvezi s koronavirusom (izpolnjevanje pogojev PCT, “zeleno potrdilo”, varnostno razdaljo in uporabo zaščitnih mask).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme