Predstava comPASSiON bo odprla niz plesnih dogodkov

comPASSiON je naslov predstave, ki bo v soboto odprla niz plesnih dogodkov v abonmajskem programu Slovenskega stalnega gledališča. Neodvisni ansambel Kjara's dance project koreografinje Kjare Starić in Cankarjev dom sta koproducenta estetsko dovršene, gibalno atraktivne in izrazno prepričljive podobe modernega baleta, ki jo bodo tržaški gledalci lahko spoznali na enkratnem gostovanju v soboto, 1. decembra ob 20.30.
Koreografinja Kjara Starić je s to predstavo skušala približati slovensko plesno dogajanje modernim plesnim gibanjem v New Yorku in vodilnim sodobnim plesnim središčem. Njen projekt za mlade plesalce je nastal pred enim letom, da bi nadarjeni plesalci po zaključenem šolanju dobili priložnost na slovenski plesni sceni. comPASSiON je vseživljenjska ljubezenska zgodba slehernika, pretresljiva v svojih krhkosti in iskriva v upanju, ki ga nosi. Kjara Starič s svojo koreografijo najde odgovor v sočutju. Vendar ne v lažnem sočutju komercialne humanosti, ki polni lastni ego. V sočutju, ki se rodi iz ljubezni do sebe in sveta kot edinega raja, ki je trenutno na voljo.
Kostume je podpisala Almina Duraković, za scenografijo je poskrbel Marko Japelj, svetlobo je oblikoval Andrej Hajdinjak. Glasovi v predstavi so tisti Ule Furlan, Nine Rakovec, Tine Uršič in Akire Hasegawa.
Pri blagajni Slovenskega stalnega gledališča bodo poleg vstopnic za predstavo, ki spada v zeleni izbirni abonmajski program, na voljo tudi zadnji labilni abonmaji.

Plesni ansambel: Katarina Čegovnik, Liza Šimenc, Jure Gostinčar, Simona Kočar, Emanuela Senjor, Ana Jenček, Maja Sonc, Ana Germ, Kaja Vidanovski, Mateja Železnik, Sara Mlakar, Anamaria Bagarić, Ajda Bergant, Mae Piga, Drejc Derganc and Leo Ajdinović
 

SSG Trst / Zeleni abonmajski program

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme