Predstava Čarobna Vililandija in pustno rajanje za otroke

Goriški Kulturni dom – Komigo baby

V goriškem Kulturnem domu bo v torek, 1. marca 2022, ob 15. uri, v nizu Komigo baby, predstava Čarobna Vililandija v izvedbi Miškinega gledališča iz Lendave. V glavnih vlogah nastopajo Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic. Predstavi bo sledila animacija v pustnih maskah z raznimi skupinskimi igrami in plesi.

Pravljična predstava popelje gledalce v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste … Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, bo gledalce zabavala, hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok. V deželi Vililandiji imajo namreč čudežno napravo Činkušampi, ki pričara prav vse in s katero lahko čarajo le Velini. A kljub temu da je činkulinkanje za Maline prepovedano, se Malina odločita, da se bosta začinkulinkala v Velina in čez noč zrasla. Ob nerodnih in hecnih pripetljajih s Činkušampijem in strogim in velikim Gombo se bodo gledalci smejali tudi Velini. Še dobro, da Malina lahko na pomoč prikličeta Veline iz občinstva, ki dosežejo velik rdeč bumblin in jima pomagajo odčinkulinkati, kar sta zakuhala.

Malina skozi napeto in smešno dogajanje spoznata, da bosta rajši ostala majhna in bosta velika nekoč, ko bosta velika.

Komigo baby prireja Kulturni dom v Gorici, v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev, ŠZ Dom (Gorica) in kulturno zadrugo Maja. Projekt je nastal s prispevkom Fundacije Goriške hranilnice, Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Dežele FJK ter pod pokroviteljstvom Slovenske kulturno-gospodarske zveze.

Obvezna rezervacija do 28. februarja. Vstopnina: otroci € 5,00; spremljevalci, bratje in sestre € 3,00. Za podrobnejše informacije in rezervacije se lahko zainteresirani obrnejo na urad Kulturnega doma v Gorici (tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it).

Organizatorji opozarjajo udeležence na upoštevanje zakonskih predpisov v zvezi s koronavirusom (potrdilo PC, varnostna razdaljo in uporaba zaščitnih mask FFP2 nad 6. letom starosti).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme