Aktualno

Predsednika krovnih organizacij Slovencev sta danes v Rimu

Predsednika krovnih organizacij Slovencev sta danes v Rimu

Predsednika krovnih organizacij Ksenija Dobrila za SKGZ in Walter Bandelj za SSO sta se danes v Rimu srečala z državnim podtajnikom Vitom Crimijem, ki je zadolžen pri vladi za medije, in predsednikom državne medijske hiše RAI Fabriziom Ferragnijem. Spregovorili so seveda o prenovitvi in podaljašnju koncencije za slovenske programe RAI, a tudi o slovenskih tiskanih medijih v Italiji.
“Kot je znano je bila konvencija za slovenske programe pri deželnem sedežu Rai, ki je zapadla ob koncu leta 2015, že petkrat podaljšana. Podpisa nove konvencije pa doslej še ni na obzorju. Zadnje podaljšanje konvencije je staro le nekaj tednov. Takrat pa je iz Crimijevega urada prišla tudi zaveza, da bodo v kratkem stekla pogajanja v zvezi z različnimi pogodbami državne radiotelevizijske mreže za manjšinske programe. Včeraj je bila v Rimu na avdiciji južnotirolska manjšina, danes pa so bili na vrsti Furlani in predsednika naših krovnih organizacij,” so zapisali na spletnem mestu slovenskih deželnih programov RAI, nam pa je predsednik SSO Walter Bandelj  po telefonu povedal, da je bil sestanek dober, koristen, predvsem zato, ker so se dogovorili, da bi prišlo do izboljšanje koncencije za radijske in televizijskem programe RAI v slovenščini. Spregovorili so tudi o težavah z radijskimi frekvencami in se še posebej zaustavili pri avtonomiji, ki jo mora imeti slovenski sedež RAI v Trstu.
Ob koncu pogovorov se je predsednik SSO Walter Bandelj zahvalil za finančno pomoč, ki  jo je sedanja italijanska vlada nudila Primorskemu dnevniku, istočasno pa je tudi opozoril, da sta tednika Novi Matajur in Novi glas še vedno v nerešenem finančnem položaju.
09.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!