Pred volitvami

Ljudje nas sprašujejo, kako je možno, da v naši narodni skupnosti ni enotnosti, najlepše je naša bralka to napisala v kratkem sporočilu: “Kaj se dogaja v tej naši manjšini? Ali je mogoče, da gremo tako razcefrani katastrofi naproti”?
Žal, nimamo jasnega odgovora, ker ga v bistvu ni. Nikdar se nismo sprenevedali in se tudi tokrat ne bomo. Se pa sprenevedajo politiki in seveda politične stranke, še kako se sprenevedajo, ko ovinkarijo in nejasno govorijo, da o njihovih obljubah ne rečemo nobene, ker vemo, da so največkrat prazne!
Sami smo vedno zagovarjali stališče, da bi naša narodna manjšina morala imeti zagotovljeno mesto poslanca in senatorja v Rimu, zajamčeno politično zastopstvo torej. Danes ponavljamo, da moramo podpreti samo tiste, ki se za to zavzemajo. Nikdar tudi nismo slepomišili s tem, ali naj bo politik, ki nas zastopa, Slovenec ali ne, mmenja smo, da moramo biti povezani z italijanskimi prijatelji, da pa bi nas moral v Rimu zastopati Slovenec, Slovenka. Narodnost in narodna pripadnost nam torej še nekaj pomenita. Da nekateri to omalovažujejo vsak dan, tudi tisti, ki so plačani z denarjem, ki gre slovenski narodni skupnosti samo zato, ker je to narodna manjšina, je na očeh vseh in je velika sramota.
Prof. Tatjana Rojc se je predstavila v Gorici v Kulturnem centru L. Bratuž in bila je zelo pragmatična, ko je rekla: “Imamo možnost, da gremo v senat, izkoristimo jo, torej složno skupaj”.

Te dni prejemamo v uredništvo veliko klicev, pa tudi pišejo nam naše bralke in bralci, vsem je skupna velika zaskrbljenost nad bližnjimi volitvami v italijanski parlament.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme