Praznovanje goriških mestnih zavetnikov

Danes, 16. marca, je v Gorici praznik mestnih zavetnikov, sv. Hilarija in Tacijana. Goriška nadškofija je, tudi v sodelovanju z javnimi upravami in drugimi ustanovami, pripravila – kljub izrednim razmeram – nekaj prireditev oz. srečanj. Letošnja rdeča nit je skupnost, to, kar gradi skupnost, kaj pomeni biti očetje v skupnosti.

Na vigilijo, 15. marca, je bila v stolni cerkvi molitev prazničnih večernic, srečanje so popestrili violinistka Laura Grandi, organist Marco Colella in bariton Eugenio Leggiadri. V torek, 16. marca, bo nadškof Redaelli skupno z goriškimi duhovniki vodil slovesno somaševanje ob 11. uri. V sredo, 17. marca, bo pred občinsko palačo mobilna enota, kjer bodo prostovoljci darovali kri. Istega dne ob 20.30 bo na youtube in facebook kanalih goriške nadškofije srečanje o očetovstvu: razgovarjali se bodo filozof in oče treh otrok Luca Grion, salezijanec g. Vincenzo Salerno in zdravnik Antonio Perciaccante. V petek, 19. marca, bo ob 18.30 v stolnici sveta maša, na katero so vabljeni predvsem očetje. V sredo, 24. marca, bo ob 20.30 še eno spletno debatno srečanje o resnici, pravičnosti in miru med spominom in željo; sodelovali bodo publicist Andrea Bellavite, zgodovinar Angelo Floramo, g. Alberto De Nadai in, iz Washingtona, Marinetta Cannito Hjort.

Nagrado goriških zavetnikov, ki jo podeljujejo škofija, občina, univerzitetni konzorcij, Trgovinska zbornica in Fundacija Carigo, bo letos prejel časnikar in politik Mitja Volčič, nepozabni dopisnik Rai iz Moskve, univerzitetni profesor, senator in evroposlanec, ki bo novembra dopolnil 90 let. Izročili mu jo bodo 4. oktobra 2021.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme