Praznično in veselo na božično razsvetljenem Travniku

Piše: Kat

Mladi v centru

Goriški Travnik je že nekaj tednov praznično odet v barvane lučke, pravo božično vzdušje pa so ustvarili mladi pevci in plesalci slovenskega Dijaškega doma Simon Gregorčič, ki so v ponedeljek, 13. decembra, nastopili na svojevrstnem glasbenem dogodku z naslovom Mladi v centru. Organizirali so ga Dijaški dom, Mladinski center, šola solopetja Damjane Golavšek in kulturna zadruga Maja. Nastopili so dve vokalni in dve plesni skupini Dijaškega doma, solistke šole znane slovenske pevke in učiteljice solopetja Damjane Golavšek ter malčki plesne skupine break dance Skala V.I.P. iz Gabrij.

Otroci osnovnih in nižjih srednjih šol so pod taktirko Damjane Golavšek ozračje segreli s znanimi tradicionalnimi božičnimi pesmimi, kot so Zimska pravljica, Sto in sto luči zažari, Samo ljubezen in Ti si moje sonce, množično občinstvo pa je kljub mrazu uživalo tudi ob živahnem plesu skupine Dijaškega doma, ki se je izkazala na notah skladb Iko Iko, Love tonight in Better when I’m dancing.

Solistke so lepo zapele sodobne pop in božične popevke. Prva je nastopila nasmejana Soraja Tratnik s pesmijo Last Christmas, Gioia Rozic, ki ima rada živahno country glasbo, je zapela pesem That don’t impress me much country zvezde Shanie Twain, Ivana Osojnik Kerševan je suvereno interpretirala skladbo Snowman. V nadaljevanju so nastopili člani plesne skupine break dance Skala V.I.P. Otroci že dalj časa vadijo v prostorih društva Skala v Gabrjah pod mentorstvom Edija Čineja iz novogoriške plesne šole V.I.P. dance. Tudi na Travniku so se občinstvu predstavili z zanimivo in živahno koreografijo: ob ritmični glasbi so navzočim postregli s plesom, skoki in drznimi akrobacijami.

Solistka Alyssa Mega je s svojim čudovitim glasom pričarala čisto praznično vzdušje, zapela je pesem O holly night, Lina Bensa pa je gledalce navdušila s svojo izvedbo pesmi I’ve got the music in me, Danej Tavčar je sproščeno zapel slovensko pesem Čas, Anastasia Di Pasquale pa Sveto noč.

Prireditev, ki je nastala v okviru projekta “Odkrivajmo talente 2021”, se je končala s skupnim nastopom srednješolcev in solistk, ki so zapeli Srce mi odpri (Heal the world), in s plesom na notah Jingle bells rock, nazadnje pa so si mladi izvajalci zaslužili še piškote in topel čaj.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme