Praznična nedelja

Nove maše smo se udeležili zjutraj v nebeško lepih Ledinah, na skrajnem robu Koprske škofije, zlato mašo pa smo skupaj z doberdobskimi verniki in prijatelji našega cenjenega sodelavca praznovali pod večer v prazničnem Doberdobu, na robu slovenskega narodnega ozemlja. Obe bogoslužji, slavji, sta bili krasni, doživeti, izjemno dobro obiskani. Nova maša je bila živ dokaz, da so še med nami mladi fantje, ki imajo iskro v očeh in postanejo duhovniki, zlata pa, da so še župniki, ki ostajajo zvesti Bogu, evangeliju, vernikom in sami sebi po petdesetih letih maševanja.
Obe slavji sta bili na robu, na obrobju, kot nalašč, da smo se lahko spomnili besed svetega očeta Frančiška, ki duhovnike in vse nas vernike, tudi časnikarje!, pošilja oznanjevat in živet evangelij na obrobje.
Novomašniku g. Gabrielu smo iz srca voščili, naj bo dober duhovnik, ker potrebujemo dobre duhovnike tako verni kot neverni ljudje, g. Ambrožu pa smo skupaj s čudovitimi pevkami in pevci voščili iz srca še na mnoga leta.
Že res, da smo tudi sami zaskrbljeni zaradi majhnega števila novih duhovnikov na Slovenskem, letos so novo mašo peli le štirje, a prav tako je res, da minula nedelja ni bila čas žalovanja, ampak iskrenega veselja.
Cerkev gradi skupnost, ker je sama skupnost in pomaga graditi skupnost, tudi tam, kjer se Bogu odrekajo.
V našem prostoru že zelo dolgo nismo videli nikjer takega praznika, kot je bila zlata maša g. Ambroža v Doberdobu, saj so se zbrali ves Doberdob, Jamlje, Poljane, Dol, Vrh Sv. Mihaela, zbrali so in smo se vsi okrog svojega župnika in zadihali kot skupnost. Redki so trenutki takega veselja, kot smo ga bili deležni v Doberdobu, še bolj redki taki, kot smo jih bili deležni v Ledinah, kamor smo prišli od vsepovsod, da bi novomašniku, sami sebi in Bogu s svojo prisotnostjo in molitvijo povedali, da smo vsi potrebni dobrih duhovnikov, še posebno danes, še posebno tu, na obrobju, kjer živimo!

Nedelja, 2. julija 2017, je minila v prazničnem ozračju ob novi maši edinega letošnjega novomašnika Koprske škofije g. Gabriela Kavčiča in ob zlati maši doberdobskega župnika g. Ambroža Kodelje.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme