Prava lutkovna zabava

Piše: APE

Devin / Lutkovno gledališče Pristanišče

Na sedežu devinskih zborov v Devinu so člani devinskega mladinskega krožka v soboto, 30. oktobra 2021, priredili prvo lutkovno predstavo v sklopu niza Lutkovno gledališče Pristanišče. Člana in lutkarja gledališča Zapik, Igor Cvetko in Jelena Sitar, sta pred otroki nastopila z lutkovno predstavo Rdeča kapica.

Otroci so pred začetkom predstave s pomočjo članic devinskega mladinskega krožka ponovili nekaj besed v slovenščini, da bi čim boljše spremljali predstavo. Nato sta lutkarja stopila na oder in z namiznimi lutkami prikazala zgodbo Rdeče kapice. Sobotna predstava je bila prav posebna, saj sta lutkarja z glasbeno spremljavo na orglice, petjem in improviziranjem res osrečila otroke. Otroci so se skozi celo predstavo zabavali in sodelovali z izvajalcema. Konec pravljice ni bil tak, kot ga vsi poznamo, saj je babici in Rdeči kapici prišel na pomoč živinozdravnik, ki je s pomočjo medicinske sestre operiral volka in ju rešil.

Igor Cvetko in Jelena Sitar sta otrokom tudi povedala, da je lutka, ki prikazuje volka, posebna lutka. Podaril jima jo je zdravnik iz Zagreba, ki se ukvarja z zdravljenjem otrok. Pri tem uporablja vrsto lutk, ki otrokom pomagajo premostiti strah. Ob koncu predstave so se otroci udeležili še lutkovne delavnice. Člani krožka so za otroke zbrali blago, različne materiale in pripomočke, da so lahko sestavili lutko – miško.

Predstavnica DMK Nada Tavčar je prisotnim še povedala, da ta niz lutkovnih predstav poteka že šesto leto. Pred prihodom pandemije so sicer prirejali štiri predstave, katerim so vsakič sledile delavnice. Letos pa so se odločili, da bodo zaradi sedanjega zdravstvenega stanja omejili število predstav na dve.

Naslednja predstava bo v soboto, 6. novembra 2021, ob 10. uri na sedežu devinskih zborov. Besedilo predstave z naslovom Drevo 51b je napisala Martina Bearzi, režijo pa je poleg nje podpisala še Nada Tavčar.

Informacije in rezervacije dobite na Facebook strani DMK Devinski mladinski krožek ali pa napišete SMS sporočilo na številko +39 345 588 2332.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme