Prava enogastronomska novost!

Piše: APE

Pogovor / Jan Zaccaria in Mitja Pertot, upravitelja lokala Mood v Trstu

Jan Zaccaria in Mitja Pertot sta mlada fanta, doma iz Nabrežine, ki sta pred skoraj mesecem dni odprla nov lokal v centru mesta Trst z imenom Mood. Povedala sta nam nekaj o sebi, novem lokalu in vabljivih dobrotah, ki jih ponujata za kosilo in večerjo.

Jan, zakaj sta se sploh odločila za ime Mood?

Odločila sva se za ime Mood, ker sva si želela, da bi se naše stranke dobro počutile oz. prišle v lokal, v katerem je lepo vzdušje, saj dobesedni prevod angleške besede mood je počutje oz. vzdušje. Želela sva si nekaj drugačnega, kjer bi lahko razvila najin koncept dobrega počutja. Ta sicer lahko štarta samo od naju. Če se bova midva dobro počutila, bova to dobro vzdušje lahko prenesla tudi na svoje stranke. Najin delovni stil oz. stil najinega lokala pa bi lahko opisali z besedo “funky”

Kdaj pa je nastala ideja o skupnem lokalu?

Mitja in jaz se poznava že veliko let, prav tako pa sva tudi dalj časa delala in živela skupaj. Skupaj sva dobro delala in oba sva imela željo po nečem novem in drugačnem. Ponudila se nam je možnost tu v Trstu in sva jo hitro izkoristila. Vedela sva, da bo skupno delo gotovo lažje, in se tako napotila v novo avanturo. Mnogo je bilo truda z ekonomskega in organizacijskega vidika, kljub temu pa sva res zelo vesela. Povedati morava, da nama je veliko pomagal Danijel Lovrecic, lastnik pivnice Bunker v Nabrežini, ki je tudi naš poslovni partner.

S čim sta se prej ukvarjala ? Mitja, nam boš ti povedal?

Oba sva nekaj let delala v pivnici Bunker v Nabrežini, kjer sva se tudi poslovno spoznala. Nato sva skupaj delala tudi v lokalu Glam’s v Alti Badii in nazadnje še v restavraciji Dom Bistrò v Briščikih. Jaz sem pred leti odpotoval v Avstralijo, Jan pa je delal tudi v Ljubljani in v baru ob plaži v naselju Portopiccolo. Oba sva se navdušila nad delom v tem sektorju, jaz pa sem se bolj usmeril v poklic barmana. Jan pa je opravil različne tečaje in postal tudi sommelier.

Jan, kako pa sta se odločila za vrsto ponudbe?

Oba sva bila prepričana, da bova ponudbo pijače našega lokala usmerila v naravna vina. Gre za vina, ki imajo spontane fermentacije ter minimalen poseg tako na trti kot v kleti. Trenutno razpolagamo z 90 različnimi ponudbami vina tako iz Italije kot iz celega sveta. Kar se pa tiče kulinarične ponudbe, sva želela nuditi nekaj drugačnega, kar v Trstu ni še prisotno, vedno pa s svežimi in sezonskimi sestavinami. Predvsem pa sva si želela, da bi stranke v najinem lokalu bile sproščene oz. da bi zahajale v neformalen ambient.

Mitja, bi nam ti bolje opisal ponudbo?

Trenutno je naša ekipa sestavljena iz štirih delavcev: Jaz, Jan ter head chef (glavni kuhar) Andrea Bressan in sous chef (pomočnik kuharja) Samuele Pegan. Naša kulinarična ponudba je nekakšna zmes med mediteransko kuhinjo in vplivi orientalske kuhinje. Nudimo okusne sendviče, solato, testenine, nekaj mesa in druge dobrote. Zelo nam je všeč spreminjati ponudbo in veliko preizkušati, prav tako pa smo želeli ponuditi dobrote oz. krožnike, ki bi si jih stranke lahko delile med sabo in tako poskusile več okusov.

Zakaj pa lokal v Trstu?

Odločila sva se, da bova lokal odprla v centru mesta, ker se tu druži res veliko ljudi. Obišče nas veliko mladih, predvsem v večernih urah. Prav tako pa prihajajo tudi nekoliko starejši ljudje, ki morda manj poznajo orientalsko kuhinjo. V tej ulici, v kateri smo mi, je sedem lokalov, a vsak ima drugačno ponudbo, kar gotovo zelo pozitivno vpliva na naše delo. Preden sva odprla lokal, sva imela veliko dela, saj sva morala notranjost skoraj popolnoma preurediti. Zaradi tega se morava res prisrčno zahvaliti vsem svojim prijateljem, ki so nama pomagali in bili v podporo. 

Pretekel je že skoraj mesec dni; kako je bilo doslej?

Zelo sva vesela svojega dela, predvsem pa dejstva, da nas obišče res veliko ljudi. Vsi so nama izrekli pozitivne misli, seveda pa rada sprejmeva tudi pripombe, da bova svoje delo še izboljšala. Kljub temu da je najina ponudba nekoliko, sicer ne preveč, drugačna, usmerjena na umami okus, so res vsi zadovoljni, ker je to prava novost.

Mitjo in Jana lahko najdete od torka do nedelje od 12. do 15. ure in od 18. do 1. ure ponoči v ulici del Ponte 6/c. Ob petkih in sobotah pa je lokal odprt do 2. ur ponoči. Obiščete lahko njuno Instagram in Facebook stran pod naslovom mood.trieste in Mood. Če želite okusiti slastne dobrote novega tržaškega lokala, pokličite na telefonsko številko 3443449847.

Preberi tudi

Agenda 2030

Tržaška

Agenda 2030

27.02.2022

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme