Potrebnim na razpolago tudi nakupovalni boni

V sredo, 8. aprila, je v svojem običajnem Facebook-sporočilu goriškim občanom župan Rodolfo Ziberna ponosno sporočil, da se je število okuženih na ozemlju občine ustavilo na 35, na domovih v prisilni karanteni pa je 38 oseb. Številke so zelo spodbudne, Ziberna pa je prepričan, da morajo Goričani vsekakor še ostati pazljivi in upoštevati uradne varnostne predpise.

Župan se je tudi sestal z upravitelji podjetja Irisacqua, ki so določili, da ne bo predvidenih denarnih kazni za stranke, ki ne morejo pravočasno poravnati stroškov za koriščenje storitev, poleg tega bo uvedena tudi možnost poravnave položnic v največ dvanajstih obrokih. Vse potrebne informacije so strankam na voljo na spletni strani podjetja Irisacqua.

V svojem sporočilu je goriški prvi občan govoril tudi o predlogu, ki ga je občinska uprava dala podjetju Ater, upravitelju velikega števila nepremičnin in stanovanj na ozemlju goriške občine. Občina Gorica bo iz sklada, namenjenega javnim delom, finančno prispevala k popravilu in obnovi 23 stanovanj, ki jih upravlja Ater: glavni cilj je pomoč potrebnim družinam in ekonomski razvoj ozemlja.

Na spletni strani občine imajo stranke na voljo tudi možnost, da zaprosijo za nakupovalne bone. Med marketi, ki sodelujejo z občinsko upravo in sprejemajo bone, lahko naštejemo Maxi Market v Štandrežu, Interspar, Famila in Godina v Gorici, ki skrbijo tudi za dostavo nakupov na dom, in Conad. Za delitev nakupovalnih bonov, ki so takoj uporabni, skrbijo socialne službe. Župan je sporočil, da je bilo v dveh dneh vloženih 350 prošenj, opozoril pa je, da imajo pravico do bonov izključno osebe, ki imajo finančne težave zaradi koronavirusa, in ne tiste, ki že koristijo druge oblike finančne pomoči, kot je npr. državljanski dohodek. Vsak bon ima vrednost 25 evrov, z njim pa se lahko nabavijo jestvine, ne pa npr. alkoholne pijače. Posamezniki bodo imeli na razpolago 150 evrov bonov mesečno, 300 evrov bo namenjenih parom, 350 erov tričlanskim družinam, 400 evrov štiričlanskim, 500 družinam s petimi člani … Obrazec za predložitev prošnje je na voljo na spletni strani Občine Gorica, za vse informacije pa lahko pokličete na telefonsko številko 0481 383377 (ponedeljek-petek, od 8.30 do 13.30) ali pa pišete elektronsko sporočilo na naslov info.sociale@comune.gorizia.it.

Ziberna je spodbudil vse občane, ki so zaradi epidemije izgubili službo, tiste, ki še čakajo na socialne blažilce, in osebe, ki nimajo nobene vrste dohodkov, da zaprosijo za bone. Med tistimi, ki imajo pravico do take vrste pomoči, so tudi manjši podjetniki in trgovci, ki trpijo zaradi zaprtja svojih trgovskih dejavnosti in nimajo drugih finančnih dohodkov.

Kat

Sporočilo goriškega župana in pomoč družinam v času koronavirusa

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme