Ponosni na uspehe smučarke Caterine Sinigoi

Fotografije: USZS

Ljubljana Sprejem pri ministru Arčonu

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je v torek, 23. aprila 2024, v prostorih urada skupaj s sodelavci sprejel mlado nadobudno smučarko Caterino Sinigoi, ki prihaja s tržaškega Krasa. Mlada športnica, ki je v sezoni, ki se počasi zaključuje, začela tekmovati pod slovensko zastavo, je uradu ob tej priložnosti podarila tudi svoj dres in fotografijo z ene od preteklih tekem. Sprejema se je skupaj z uspešno smučarko udeležil tudi njen dolgoletni trener Aleš Sever.

20-letna alpska smučarka, za katero bomo v prihodnje še gotovo pogosto slišali, s ponosom pove, da prihaja iz zamejstva. Obiskovala je slovenske šole, v zamejskem Smučarskem klubu Devin je pričela tudi s svojo že do zdaj izredno uspešno kariero. Veseli se, da od letošnje sezone zastopa matično Slovenijo in nestrpno pričakuje odločitev smučarske zveze o tem, ali bo v prihodnji sezoni postala del slovenske reprezentance. Minister Arčon ji je ob zaključku prijetnega srečanja zaželel obilo sreče in dobrih tekem ter poudaril, da je izredno ponosen na uspešne zamejske športnike.

Caterina Sinigoi, ki je s smučanjem pričela že zelo zgodaj, prihaja iz tržaške Nabrežine. Vse do lanskega poletja je trenirala pod okriljem Smučarskega kluba Devin. Med najboljše tri tekmovalke v Italiji se je prvič uvrstila že pri rosnih 13 letih. V sezoni 2019/2020 je iz otroških kategorij prestopila v mladinski (FIS) program. Že v svoji prvi sezoni tekmovanj na mednarodnih FIS tekmah je na oder za zmagovalke stopila kar šestkrat. Od sezone 2023/2024 tekmuje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Vpisana je v Smučarski klub Gorica iz Nove Gorice. V zadnjih mesecih je nanizala že kar nekaj uspehov, med drugim je zasedla odlično tretje mesto na tekmi za slovensko prvenstvo v slalomu, ki se je konec marca odvila na Peci na avstrijskem Koroškem, kar je dopolnila z dvema prvima mestoma, tako v slalomu kot v veleslalomu, v kategoriji do 21 let.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme