Ponosen, da sem Jernej iz Števerjana

Piše:

Števerjan / Občinski predstavniki so sprejeli odbojkarja Jerneja Terpina

Protagonista velikega finala odbojkarskega italijanskega pokala A2-A3 lige Jerneja Terpina so danes, v soboto, 27. marca, sprejeli v občinskih prostorih Občine Števerjan. Tam so ga pričakali županja Franca Padovan, podžupan Marjan Drufovka, odbornica Martina Valentinčič in predsednik društva Olympia Mihael Corsi, saj je Terpin zrasel prav v goriškem društvu. 

Županja je bila zelo zadovoljna, da je prišel Terpin nekaj dni v rojstno vas in da so ga lahko sprejeli na občini in se mu zahvalili, saj, kot je povedala, je odbojkar ponesel ime Števerjana zelo visoko, na kar so vsi vaščani zelo ponosni. “Od vedno si bil del naše vaške družine in skupnosti, zato smo res veseli, da smo se ti danes lahko zahvalili za tako pomemben športni rezultat”, je povedala županja, ki je sicer obžalovala, da zaradi sedanjih ukrepov proti širjenju koronavirusa niso mogli pripraviti večjega slavja. Terpinu so občinski predstavniki podarili števerjansko reprezentančno vino, in sicer v steklenicah “magnum” , da bo lahko nazdravil s soigralci ekipe Agnelli Tipiesse Bergamo za uspešno doseženi rezultat. 

Z zadoščenjem in v imenu športnega združenja Olympia ga je pozdravil tudi predsednik Mihael Corsi, ki je spomnil, kako ima Terpinova družina pravo tradicijo odbojkarjev. Zelo je bil zadovoljen za izjemen rezultat in zaželel mu je še veliko uspehov. 

25-letni Jernej Terpin se je prisrčno zahvalil za lep sprejem in povedal, da se vedno rad vrača v rojstne kraje, med domače ljudi. “Vedno je lepo se vrniti v našo slovensko vas. Vsem rad povem, da sem Slovenec, in obrazložim, kje sem doma. Ponosen sem, da sem Slovenec in da sem Jernej iz Števerjana,” je na koncu srečanja poudaril Terpin.

Nekdanji odbojkar Olympie se bo v naših krajih zadržal do ponedeljka, potem pa se bo vrnil v Bergamo in s soigralci ponovno začel s treningi in pripravami na četrtfinalno tekmo playoffa, ki bo na vrsti 11. aprila. Nasprotnik ni še znan, saj bo zmagovalec tekme Brescia – Castellana grotte.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme