Pomoč otrokom na daljavo

Starši vemo, kako je v trenutnem času težko pomagati našim mlajšim in starejšim učencem, ki se morajo doma ukvarjati s šolskimi nalogami, videolekcijami in spletnimi klepetalnicami na katerih skušajo z njimi profesorji in učitelji utrjevati snov in posredovati pomembne informacije.
Z Univerze na Primorskem so nam poslali tiskovno sporočilo, v katerem predstavljajo zanimo in koristno novost, s katero nameravajo študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem stopiti skupaj in pomagati potrebnim družinam v tem hudem času. Združili so se namreč v skupino prostovoljcev, ki učencem pomagajo na daljavo.
Študenti različnih pedagoških smeri so na podlagi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur. l. RS, št. 25/2020) zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 pripravljeni pomagati tistim otrokom, ki potrebujejo učno pomoč na daljavo, to zajema pomoč pri poučevanju in učenju, motivacijo otroka, pregled nalog in tudi spletno varuško, kar pomeni branje z otrokom, igro, petje, pogovor…
Starši, skrbniki, vzgojno-izobraževalni zavodi se lahko preko elektronskega obrazca obrnjeno nanje in jim posredujejo kontaktne informacije. Po pregledu zbranih podatkov bo fakulteta izmenjala kontakte. Pomoč se bo izvajalo, dokler bodo veljali trenutni ukrepi Vlade Republike Slovenije.
Elektronski obrazec je objavljen na spletni strani fakultete (www.pef.upr.si) in na Facebook strani UP PEF. Prijave sprejemajo tudi na elektronskem naslovu info@pef.upr.si.

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme