Pomoč dobrodelni organizaciji SOGIT iz Trsta

Solidarnostna gesta Zadružne kraške banke Trst Gorica

Zadružna kraška banka Trst Gorica ima od svoje ustanovitve v DNK-ju  izreden solidarnostni čut, skladno z načeli zadružnega kredita. V preteklih letih ni nikoli odrekla svoje pomoči realnim potrebam prebivalstva na območju, na katerem posluje. Tudi v letu 2021 je nadaljevala svoje poslanstvo: zaradi občutnega povečanja nelagodja in težav, vezanih na pandemijo, je banka želela dati še bolj oprijemljiv signal, da je zelo blizu tržaški skupnosti.

Upravni odbor ZKB TS GO se je zato odločil, da se odreče nekaterim pobudam, ki jih običajno banka organizira v času božičnih praznikov (npr. novoletni koncert) in da s solidarnostno akcijo tokrat pomaga tržaškemu odseku S.O.G.IT. Ambulance, ki s svojo zavzetostjo pomaga številnim osebam, ki so v stiski in težkih situacijah.

S.O.G.IT Ambulance opravlja zelo dragoceno delo na terenu. S svojimi rešilci in prevoznimi sredstvi pomaga Tržačanom, ki iz zdravstvenih razlogov potrebujejo ustrezen prevoz za koriščenje zdravstvenih storitev. To koristno delovanje v prid prebivalstvu je bilo predvsem v zadnjih dveh letih, zaradi težav s covidom-19, na izredni preizkušnji.

“Vztrajajoča zdravstvena kriza je nekatere bolj šibke družbene kategorije izpostavila večji stiski in težavam s tveganjem, da se stanje lahko razvije v zapleteno in težko obvladljivo situacijo,” je na srečanju s predstavniki S.O.G.IT Ambulance Onlus poudaril predsednik ZKB Trst Gorica Adriano Kovačič. “S to donacijo želimo konkretno pomagati naši skupnosti in podkrepiti skupno vizijo solidarnosti in občutka bližine do svojega ozemlja.” Predsednik Giorgio Cappel in predstavnik Sogita Rodella sta se zahvalila za velikodušno gesto banke in poudarila njeno veliko družbeno občutljivost za mestne realnosti.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme