Pomenljivo drevo prijateljstva

Piše: APE

Devin / Lutkovno gledališče Pristanišče

V soboto, 6. novembra 2021, je bila v prostorih sedeža zborov v Devinu druga predstava v sklopu Lutkovnega gledališča Pristanišče, ki ga prireja Devinski mladinski krožek. Predstavo z naslovom Drevo 51/b, ki so jo izvedli zelo mladi lutkarji iz Devina in okolice, je napisala Martina Bearzi.

Pred začetkom predstave so otroci skupaj s predstavniki Devinskega mladinskega krožka ponovili nekaj slovenskih besed. Med temi so bile razglednica, jedi in čisto nova beseda, žur ali žurka. Pradstavniki so poleg tega še na kratko povedali nekaj besed o predstavi, ki je nastala prav letos poleti v juniju, pa še to, da nastopajoči med predstavo tudi igrajo na nekatere inštrumente in pojejo. Drevo, ki je sestavljalo scenografijo, so otroci naredili iz recikliranih materialov. V njegovi krošnji  biva nešteto živali, med katerimi so golob, kača, papige, pajek, labod, medved itd. Vse te živali se žal večkrat kregajo med sabo. Vsak dan pride do različnih sporov, ker je vsaka različna od druge in ima svoje mnenje in okuse. Kljub tem razlikam pa se vse skupaj na koncu odpravijo na “žur” in se zabavajo.

Martina Bearzi nam je povedala, da je to predstavo napisala iz potrebe, kajti težko je najti igrico, primerno za uprizoritev, v kateri nastopajo otroci različne starosti. Zato je sama napisala besedilo, da so najmlajši lahko nastopali v vlogah malih papig in drugih manjših vlogah, večji pa so izoblikovali pomembnejše oz. središčne like.

Glavni nauk predstave je ta, da tudi če smo med sabo tako drugačni, se ne smemo  sovražiti. Tudi če so živali tako različne po značaju, na koncu sprejmejo druga drugo in se zabavajo, saj živijo vse skupaj na istem drevesu!

Predstavici je tokrat sledila tradicionalna delavnica.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme