Pomen glasbe za vzgojo otroka in človeka

SCGV E. Komel / Silvanu… z ljubeznijo

Na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel beležimo v letošnjem letu 10. izvedbo dogodka “Silvanu… z ljubeznijo” v spomin na nekdanjega ravnatelja prof. Silvana Kerševana. Na tem večeru se vsako leto, 21. februarja, na dan njegovega rojstnega dne, spominjamo na dragega Silvana s koncertom učencev in podelitvijo štipendij iz sklada, ki je po njem poimenovan.

Letošnji spominski večer smo si zamislili nekoliko drugače: 21. februarja bo okrogla miza z naslovom Pomen glasbe za vzgojo otroka in človeka, v spomladanskem času pa koncert s podelitvijo štipendij v sklopu glasbene sezone Snovanja.

Filozof in pisatelj Platon je zapisal, da je: “Glasbena vzgoja najpomembnejši inštrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih delov duše”. Glasbena vzgoja ni zgolj učenje igranja določenega glasbila ali teoričnega predmeta, je proces, ki globlje vpliva na osebo z mnogih vidikov. Na okrogli mizi, na kateri bodo sodelovali profesorji šole, bomo obravnavali prav to: pomen, ki ga ima glasba pri vzgoji otroka in človeka.

Moderatorka večera bo glasbena pedagoginja in dirigentka Mateja Černic.

Okrogla miza bo potekala v komorni dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž v ponedeljek, 21. februarja 2022, ob 20. uri. Udeležba s predhodno prijavo na tajništvo šole, tel. 0481/532163 ali info@emilkomel.eu. Obvezno ojačeno covidno potrdilo (super green pass) in zaščitna maska FFP2.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme