Pomagajmo! Slovenija potrebuje tudi našo pomoč!

Ogromno dežja, poplave, strašna povodenj, ki je te dni zajela in deloma uničila dve tretjini slovenske države, odnesla nešteto mostov, uničila na desetine kilometrov cest in poti, več kot tisoč zemeljskih plazov in usadov, naravna katastrofa, kakršne Slovenci ne pomnimo, je več kot dobra priložnost, da tudi mi pomagamo po najboljših močeh.

Dejanja štejejo in ne besede!

Pomagajmo!

Na fotografiji, ki smo jo dobili na spletu, so prostovoljni gasilci, ki so v občini Mengeš rešili otroke iz vrtca Gobica, enemu od njih, Sandiju Zajcu, je medtem, ko je reševal otroke, voda uničila domačo hišo, v kateri so bili njegova družina in stara starša. To je samo en primer nesebične pomoči in obenem velike naravne tragiedije, ki je terjala po doslej znanih podatkih štiri življenja.

Dobra stvar je, da je slovenska politika tokrat stopila skupaj, tisti, ki so najbolj prisotni na svetovnem spletu, med njimi najbolj glasni prepipadniki t.i. “levice” in raznih “alternativnih” društev, kot je 8. marec, so te dni izginili iz medijev, pozablja pa se, da so prav oni dosegli, da državni zakon o vodah in njihovem urejanju, ki ga je bila predlagala Janševa vlada, ni bil sprejet.

So pa zato Slovenci ponovno dokazali, da ob naravnih nesrečah in velikih stiskah, znajo skupiti skupaj in pomagati sočloveku.

Pomagajmo torej tudi mi!

Pomagajmo, brez nepotrebnih besed! 

Dobrodelna organizacija Karitas zbira sredstva za pomoč.

Karitas poznamo in vemo, da VES denar nameni potrebnim.

Račun, na katerem zbirjao sredstva za prepotrebno pomoč, je:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POMOČ NEURJE
Sklic: SI 00 624
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

Iz Slovenije lahko darujete preko telefona s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

-jup

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme