Pomagajmo našemu Krasu!

Fotografije: JRP Studio

“Kdor takoj pomaga, dvakrat pomaga”, je geslo humanitarnih akcij, ki jih je v zadnjih tridesetih letih izvedel Solidarnostni odbor Gorica. Njegovi pobudniki so na začetku bili Kulturni dom, kulturna zadruga Maja in ZSKD pod pokroviteljstvom SKGZ in SSO. Odbor je nastal leta 1991, v času vojne v Sloveniji, tokrat pa se odziva na potrebe “našega Krasa”, ki ga je pred dnevi požar dobesedno opustošil.

V tem okviru Kulturni dom v Gorici poziva javnost k darovanju v poseben solidarnostni sklad, ki nosi naslov Pomagajmo našemu Krasu. Prostovoljne prispevke posamezniki lahko oddajo v uradu Kulturnega doma v Gorici ali neposredno na tekoči račun pri bankah: pri Čedajski banki v Gorici (na t/r: IT04D0548412401CC0010016998) ali pri Zadružni kraški banki – ZKB IT24R0892812400013000730089. Vse podrobnejše informacije nudijo v uradu Kulturnega doma (ul. Brass 20 – Gorica – tel. +39 0481 33288.

K temu gre dodati, da se je goriški Kulturni dom, v okviru Solidarnostnega odbora, v vseh teh desetletjih redno odzval na različne solidarnostne klice, kot n.pr.: v korist potresencem v Abrucih in v Emiliji, poplavljencem v Kanalski dolini, za malega Reneja (Nova Gorica), za bolnišnico Burlo v Trstu, za bolnico Franjo, za Mejro Mulalić iz Tuzle, lansko leto za družino Draganić – Vrančič in še bi lahko naštevali. Vse pobude so bile nadvse uspešne, saj so dosegle zastavljeni cilj. Marsikatera solidarnostna akcija je bila izpeljana v okviru festivala Komigo ali pa v okviru glasbenega festivala Across the Border. Goriška festivala glasbe in komičnega gledališča, ki potekata že vrsto let na odrskih deskah Kulturnega doma v Gorici, sta s tem tudi stvarno dokazala svoj poudarjeni solidarnostni in humanitarni pečat.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme