Polona Vetrih in Vlado Kreslin

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE – 2. IN 4. DECEMBRA DVE LEGENDI NA ODRIH SSG V TRSTU

S prvo predstavo abonmajskega sklopa monodramskim uprizoritev in prvim dogodkom Popoldanskega sklopa bo Slovensko stalno gledališče prihodnji teden ponudilo svojim gledalcem dva izjemna dogodka. Na mali in veliki oder tržaškega gledališča bosta stopila namreč priznana slovenska igralka Polona Vetrih in kultni slovenski kantavtor Vlado Kreslin.

V petek, 2. decembra ob 20.00 bo na sporedu v Mali dvorani monodrama Ne pozabite na rože, produkcija ljubljanske Drame, katere avtorica in protagonistka je Polona Vetrih. Predstava je izpoved slavne igralke v pokoju, ki pove, kar se ji zdi, da je po vseh teh letih igranja vredno povedati o poklicu in o odnosu do gledalcev.

V nedeljo, 4. decembra ob 17.00 pa bo na sporedu koncert Vlada Kreslina, Tea Collorija in skupine Momento cigano, ki predstavlja uspešnice enega najbolj prepoznavnih slovenskih kantavtorjev v novih preoblekah, ki črpajo iz romske in swing glasbe. Za nedeljski koncert je predviden avtobusni prevoz iz Sesljana, Milj ter z Opčin. Vstopnice so na voljo pri blagajni SSG, za koncert Vlada Kreslina pa je možen tudi spletni nakup na www.vivaticket.com 

Polona Vetrih

Ne pozabite na rože

SNG Drama Ljubljana

v petek, 2. decembra, ob 20.00

Mala dvorana SSG

z italijanskimi nadnapisi

Igralko, ki vstopi, publika takoj prepozna – večino svoje kariere je igrala v tem gledališču. Zdaj je v pokoju in prišla je, da pove, kar se ji zdi, da je po vseh teh letih igranja vredno in treba povedati. Da se ozre nazaj in prešteje, kar je pustila za sabo: vloge, režiserje, odrske sopotnike, kostume, pisma oboževalcev, uspehe in nikoli izpolnjena pričakovanja, šopke rož.

POPOLDANSKI SKLOP

Vlado Kreslin & Teo Collori

MOMENTO CIGANO

v nedeljo, 4. decembra ob 17.00

Velika dvorana SSG

Vlado Kreslin, eden najbolj prepoznavnih slovenskih kantavtorjev, v tem projektu predstavlja lastne uspešnice v novih preoblekah, s pomočjo edinstvenega sloga skupine Teo Collori in Momento Cigano, ki črpa iz romske in swing glasbe. Začetki tega sodelovanja segajo v leto 2020, ko so glasbeniki skupaj nastopili na festivalu Arsana na Ptuju.

Blagajna Slovenskega stalnega gledališča
torek–petek: 10.00–14.00
Ulica Petronio 4, Trst
tel: +39 040 2452616

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme