Poletni SSG: Kaplja soli in Chevap.chef na gostovanju

V tem mesecu bo Slovensko stalno gledališče večkrat prisotno izven sedeža. V pričakovanju nove sezone, za katero zainteresirani lahko rezervirajo abonmaje s popustom do konca julija, bodo odri pod zvezdami poletno prizorišče dveh komornih uprizoritev.

Avtorski projekt Patrizie Jurinčič Kaplja soli bo v torek, 9. julija ob 21.00 zaživel v neposredni bližini morja in sicer v Devinskem portiču, na povabilo Devinskega mladinskega krožka in moškega pevskega zbora Fantje izpod grmade. Predstava bo 18. julija gostovala v sklopu Primorskega poletnega festivala v Kosmačevi hiši v Portorožu, kjer bo ponovitev podprla lokalna italijanska manjšinska skupnost (tudi predstava bo ob tej priložnosti v italijanskem jeziku). Prav tako bo italijanska različica avtorskega projekta predstavljena v sklopu pobude Trieste Estate 27. julija na vrtu Muzeja Sartorio. Enodejanka, ki povezuje skozi govorjeno besedo in glasbo starodavne mite različnih narodov in kultur, bo medtem gostovala tudi v galeriji Škuc v Ljubljani. Pri predstavi sodeluje kitarist Janoš Jurinčič.

Dvakrat bo v tem mesecu gostovala še najnovejša uprizoritev SSG, komedija Chevap.chef o zgodovini priljubljene jedi, ki povezuje balkanske in sredozemske narode. Igralec Franko Korošec in njegovi »prijatelji na zaslonu« bodo 12. julija v Špetru, 25. julija pa v Prebenegu, kjer bo zabavno pripoved gostilo društvo Joše Rapotec.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme