Poletni glasbeni večeri v Lipici

9 petkovih večerov, 14 glasbenikov v Lipici

V petek, 1. julija 2022, so se v Lipici začeli Poletni glasbeni večeri s Slavkom Ivančičem, Tuliem Furlaničem in drugimi glasbeniki. Intimni koncerti pod zvezdami bodo osvežili petkove večere v mesecu juliju in avgustu. Brezplačna prireditev poteka na terasi Hotela Maestoso med 19. in 22. uro.

Poletne glasbene večere je v petek, 1. julija, uvedel Gianni Rijavec s solo klavirskim koncertom. 8. julija bosta Polona Furlan in Evgen Štefančič poslušalce popeljala v dežele bluesa, jazza in rocka. V petek, 15. julija, bodo v Lipici zveneli bobni, klavir in nezamenljivi vokal Tulia Furlaniča, ki bo pesmi pretresal v ritmu swinga.

22. julija bo Duo Anima prinesel pester izbor domačih in tujih uspešnic. Just Friends Quartet bo 29. julija s preigravanjem standardov in avtorskih skladb ponesel navzoče v dobo jazza. Ritme soula, R&B in funk bosta 5. avgusta postregla primorska pevka Manca Kozlovič in kitarist Kim Babič.

Posebno domačnost bo 12. avgusta ustvaril sežanski kantavtor Boštjan Pertinač, ki bo v tipičnem narečju slikal podobe Krasa. 19. avgusta bo Valentina Šestanj prepevala svetovne pop, R&B in soul uspešnic. Poletne glasbene večere bo 26. avgusta sklenil primorski velikan Slavko Ivančič.

Poletni glasbeni večeri bodo potekali na terasi a la carte restavracije Gratia prenovljenega Hotela Maestoso 4* superior. Zaradi omejenega števila mest organizatorji predlagajo rezervacijo mize. V primeru slabega vremena bodo koncerti v hotelu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme