Poletje v Vipavskem Križu 2024

Fotografije: Jernej Humar

V soboto, 20. julija, se začenja raznovrstni poletni festival, ki bo s petimi dogodki v juliju in avgustu popestril grajske zidove primorske vasice

Glasbeno društvo NOVA že skoraj trideset let z lastnimi zasedbami in organizacijo koncertov skrbi za glasbeno produkcijo na širšem Goriškem. Tako že šesto leto zapored ob podpori Občine Ajdovščina vabi v Vipavski Križ, nekoč najmanjše srednjeveško mesto, ki z uglajeno arhitekturo trga in akustičnim grajskim dvoriščem kar kliče po kulturnih vsebinah.

Raznovrstni poletni festival Poletje v Vipavskem Križu od 20. julija do 29. avgusta ob enem vikendu in treh četrtkih prinaša opero, delavnico swinga s plesnim večerom in koncerte. Festival je v lokalnem okolju zelo lepo sprejet in obiskan. Vabimo vas, da nas obiščete in začutite kulturno atmosfero letošnjega poletja.

Letos začenjamo s poudarkom na uresničevanju poslanstva našega društva – spodbujanjem ljubiteljske glasbene dejavnosti – z večerom komornih godalnih skupin. Tu bo v ospredju glasba slovenskih skladateljev in dve noviteti. Dan kasneje bomo gostovali operno-glasbeno recitacijo v desetih slikah za recitatorja Gajo Filač in Mateja Zemljiča, mezzosopranistko Cecilio Bernini in orkester GO-Borderless pod vodstvom dirigenta Eddija De Nadaija.

V avgustu nadaljujemo plesno. Najprej 15. avgusta z učno uro in plesnim večerom swinga, 22. avgusta pa s pripovedjo usodnega plesa Urške in Povodnega moža ob glasbi nizozemske skupine Raoul & the Wisemen. Zaključujemo 29. avgusta z velikim koncertom skupine Noreia in Komornega orkestra NOVA z lani dvakrat razprodanim programom Nova keltika.

Informacije in rezervacije vstopnic: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si

Ogled Vipavskega Križa z degustacijo vin
Pred vsakim dogodkom se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu v organizaciji Zavoda Vipavski Križ. Obvezne predhodne najave na info@vipavskikriz.si ali 031 229 336.

https://www.vipavskikriz.si/sl/aktualni-dogodki

FB drustvo.nova

IG @gdnovainsta

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme