Poletje v Vipavskem Križu 2022

22. julija se začenja raznovrstni poletni festival, ki v juliju in avgustu enkrat tedensko popestri grajske zidove primorske vasice

Glasbeno društvo NOVA že več kot petindvajset let z lastnimi zasedbami in organizacijo koncertov skrbi za glasbeno produkcijo na širšem Goriškem. Tako že četrto leto zapored ob podpori Občine Ajdovščina vabi v Vipavski Križ, nekoč najmanjše srednjeveško mesto, ki z uglajeno arhitekturo trga in akustičnim grajskim dvoriščem kar kliče po kulturnih vsebinah.

Raznovrstni poletni festival Poletje v Vipavskem Križu od 22. julija do 25. avgusta ob četrtkih, petku in soboti prinaša delavnico swinga s plesnim večerom, film, predstavo in koncerte. Festival je v lokalnem okolju zelo lepo sprejet in obiskan. Vabimo vas, da nas obiščete in začutite kulturno atmosfero letošnjega poletja.

petek, 22. julij, ob 19.30

Na učni uri bodo predstavljene osnove swinga, družabnega, igrivega in lahkotnega plesa, primernega za vse starosti. Vabljeni pari in posamezniki, za vse se bo našlo mesto in skladen par nog. Dobrodošli ‘zeleni zajci in stari mački’ – (ne)znanje ni omejitev. Po osvojenih korakih se bo večer nadaljeval v sproščeno plesno druženje ob melodijah NOVA jazz banda, v sestavi: Lara Dovier (vokal), Blaž Pahor (klaviature), Matija Podbersič (trobenta), Filip Mozetič (bobni) in Jernej Budin (kontrabas).

delavnica brezplačno | plesni večer 3 €

četrtek, 28. julij, ob 20.30

Tomaž Hostnik je pianist, pesnik in šansonjer, nagrajen z uspehi na Slovenski popevki in Melodijah morja in sonca. Pronicljivo glasbo tako festivalskih kot manj znanih skladb, ki s pridihom zimzelenih melodij pobožajo ušesa, z izraznostjo pa vzbudijo misel, bodo z neusahljivo energijo spremljali štirje prekaljeni rockerji, Matic Plemenitaš, Gregor Kolar, Jaka Krušič in Gregor Hrovat.

10 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 8 €

četrtek, 4. avgust, ob 20.30

Bruno (Sandi Pavlin) in Duša (Silva Čušin) živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. Režiser Miroslav Mandić je zajel atmosfero, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.

brezplačno | dogodek se začne s pogovorom z ustvarjalci

četrtek, 11. avgust, ob 20.30

Pet žensk ob večernem druženju razpravlja o večno aktualni temi o življenju v dvoje. Kako enostavno bi teklo življenje, če bi ženske znale rokovati s tako občutljivim aparatom, zato se porodi ideja o navodilih za uporabo moških. Komedija Gledališkega društva Kontrada Kanal v režiji Petra Harla temelji na izpovedih petih žensk, ki v pogumnih razmišljanjih o moških povedo veliko več o sebi kot o njih.

brezplačno

sobota, 20. avgust, ob 20.30

Koncert priznanega glasbenika s spremljevalno zasedbo, ki je zaenkrat še skrivnost!

18 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 15 €

četrtek, 25. avgust, ob 20.30

Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je z doživeto vokalno interpretacijo oblikovala edinstven izraz. Zvočno osnovo predstavljata strastna in dinamična samba ter brazilska izvirna glasbena variacija na sodobni jazz. Virtuozni kvintet z avtorskimi skladbami in brazilskimi standardi prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti pevkine domovine.

10 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 8 €

 

Rezervacije vstopnic: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si

 

Ogled Vipavskega Križa z degustacijo vin

Pred vsakim dogodkom se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu v organizaciji Zavoda Vipavski Križ. Obvezne predhodne najave na info@vipavskikriz.si ali 031 229 336.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

Več o dogodkih:

opisi in fotografije

https://www.vipavskikriz.si/sl/aktualni-dogodki

FB drustvo.nova

IG @gdnovainsta

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme