Poletje v Vipavskem Križu 2021

Začenja se raznovrstni poletni festival Poletje v Vipavskem Križu.

Glasbeno društvo NOVA bo od 15. julija do konca avgusta ob četrtkih in dveh petkih v Vipavskem Križu prirejalo koncerte inštrumentalne in vokalne glasbe, delavnice izdelovanja parfuma in plesa, projekcije dokumentarnih filmov in folklorno predstavo.
Festival je v lokalnem okolju zelo lepo sprejet in obiskan, zato s podobnim konceptom vztrajamo tudi v letošnjem poletju. Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate ustvariti edinstveno kulturno atmosfero letošnjega poletja.

Dogajanje se začne v četrtek, 15. julija, ob 17.00 na placu z delavnico izdelovanja parfuma, ki jo bo vodila Danica Gračan Jevtič in se še isti večer nadaljuje v koncert ob 20.30 na grajskem dvorišču, ko bosta z intimo flamenca in publiko prevzela Maria Keck in Tomaž Pačnik, združena v EX AURO.

Delavnica je brezplačna, obvezne prijave udeležencev na 041 618 373.
Vstopnina za koncert je 8 €, otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 6 €. Vstopnice bodo na voljo na prizorišču eno uro pred koncertom.
Priporočamo rezervacijo vstopnic na tel. 041 618 373, email info@gdnova.si ali spletni strani 

Več informacij o posameznih dogodkih najdete na:

spletni strani www.gdnova.si/pvk

Facebooku www.facebook.com/drustvo.nova/

Instagramu gdnovainsta

#poletjevvipavskemkrizu

Letošnje Poletje v Vipavskem Križu spremlja nagradni izziv:

Z nagradno igro želimo spodbuditi obisk vseh vrst kulturnih dogodkov. Obiskovalce vabimo, da se udeležijo vsaj enega kulturnega dogodka na teden, lahko je to koncert, predstava, razstava, literarni ali filmski večer, v naši ali katerikoli drugi organizaciji. Na dogodku posnemite fotografijo, objavite jo na svojem Instagramu s pripisom ene izmed oznak #enkulturninateden in #gdnova ali #poletjevvipavskemkrizu. V kolikor nimate IG računa nam fotografijo lahko pošljete na info@gdnova.si. Vsak teden bomo med zbranimi fotografijami izžrebali nagrajenca, ki prejme vstopnico za koncert v naši organizaciji in praktično nagrado.

Poslanstvo Glasbenega društva NOVA, ki v letošnjem letu praznuje 25. obletnico, je iskanje in izvajanje inovativnih glasbenih pristopov z namenom približevanja klasične in jazz glasbe širši in predvsem mladi publiki. Združujemo učence, dijake in študente glasbe, mlade profesionalne glasbenike ter ljubiteljske glasbenike, ki so dokončali vsaj osnovno stopnjo glasbenega izobraževanja. V društvu trenutno redno delujeta 2 orkestrska sestava in 5 komornih skupin. Poleg glasbenega ustvarjanja organiziramo tudi koncerte in koncertne cikle, na katerih dajemo možnost nastopanja bolj in manj uveljavljenim ustvarjalcem.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme