Pohod za življenje 2021

V soboto, 2. oktobra 2021, bo v Ljubljani potekal Pohod za življenje 2021. Začetek ob 10.00 z Levstikovega trga (pred Šentjakobsko cerkvijo), osrednji program pa bo na Prešernovem trgu. V osrednjem programu bodo med drugimi nastopili glasbeni gostje: Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje. Pomemben del osrednjega programa bo javno poslušanje bitje srca nerojenega otroka. Letošnjega pohoda se bo udeležil tudi ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. S svojo navzočnosti želi izraziti podporo prizadevanjem za spoštovanje pravic nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski. To je menda prva udeležba škofa na Pohodu za življenje v Sloveniji!

Pohod za življenje je največji letni pohod za spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroci ter njihovimi materami in očeti v stiskah. Lanskoletnega Pohoda za življenje se je udeležilo 500 udeležencev in je bil največji dogodek dneva v Sloveniji. Letošnji Pohod za življenje bo potekal pod geslom 17. člena Ustave RS: “Človekovo življenje je nedotakljivo.”

Pohod za življenje 2021 je prijavljen v skladu z zakonom. Na pohodu bodo  upoštevana epidemiološka navodila NIJZ, udeleženci bodo nosili maske ter vzdrževali razdaljo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme