Pogačar s šesto etapno zmago razveselil slovenske navijače

Piše: STA Fotografije: STA

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec predzadnje, 20. etape Gira.

Na trasi od Alpaga do Bassana del Grappe (184 km) je znova dokazal, da je najmočnejši na Giru ter prepričljivo slavil po samostojnem napadu ob drugem prečkanju Monte Grappe.

Za Pogačarja je bila to že šesta zmaga na letošnjem Giru, potem ko je bil najboljši v drugi, sedmi, osmi, 15. in 16. etapi. Najpomembnejšo zmago pa bo slavil v nedeljo, ko bo v Rimu z zmagovalnega odra poziral kot nesporni zmagovalec letošnjega Gira.

S tem bo 25-letnik nasledil rojaka Primoža Rogliča, ki je bil lani najboljši po dramatičnem razpletu v kronometru predzadnje etape na Svete Višarje v bližini italijansko-slovenske meje.

Tudi Pogačar je v predzadnji etapi lahko dirkal v špalirju ogromnega števila slovenskih navijačev tako na Monte Grappi (18,1 km/8,1 %) kot nato po spustu do cilja v Bassanu del Grappi. Več dni je poudarjal, da bo danes startal na zmago, tekmeci so to vedeli, a ga niso mogli ustaviti. Po močnem ritmu ekipe emiratov je slovenski as napadel 36,5 km pred koncem oziroma 5,5 km pred vrhom Monte Grappe in se zlahka odpeljal tekmecem, ki so bili že takrat na robu svojih zmogljivosti. Nato je hitro ujel še zadnjega ubežnika Italijana Giulia Pellizzarija (VF Group-Bardiani CSF) in ga po dobrem kilometru kasneje pustil za sabo. Na vrhu zadnjega vzpona je imel natanko dve minuti naskoka. V slogu celotnega letošnjega Gira je tudi do konca zanesljivo opravil s traso in tekmeci ter se podpisal še pod eno zmago.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme