Po dveh letih spet ivanovanje v celoti

GoricaOd 24. do 26. junija v cerkvi sv. Ivana

Po dveh letih, odkar je življenje zaznamovala pandemija koronavirusne bolezni, se končno letos v središču Gorice spet obuja tridnevno praznovanje farnega zavetnika slovenskega pastoralnega središča, sv. Janeza Krstnika. Splet srečanj duhovnega, kulturnega, družabnega in liturgičnega značaja ima namen povezati Slovence v mestu, ki se zbirajo pri duhovniji sv. Ivana, in razširiti območje delovanja tudi na vse ljudi, ki bi radi začutili utrip skupnosti.

Tako bo v petek, 24. junija, ob 20.30 uri v cerkvi potekala molitev slovesnih večernic, ki jih bo vodil p. Jan Cvetek ob spremljave župnijskega zbora. Liturgična molitev je praksa laikov in posvečenih oseb, ne dogaja pa se večkrat, da bi jo skupnost molila občestveno. V duhu povezovanja vabimo vse, da se temu lepemu in pomenljivemu obredu pridružijo. Po večernicah bo sledilo tradicionalno kresovanje za cerkvijo, ob hrani, pijači in druženju.

Drugo srečanje bo kulturno-glasbenega značaja in se bo odvijalo v soboto, 25. junija, ob 20.30 v cerkvi sv. Ivana. Ponovno bodo zaživeli Svetoivanski glasbeni utrinki in na njih se bo predstavila skoraj domača zasedba. MeMlPZ Emil Komel je svoj zadnji koncert v cerkvi sv. Ivana odpel pred tremi leti in se vrača po uspešnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru. Predstavil bo raznolik program, ki obeta lep glasbeni večer, na katerega so vabljeni vsi zborovski navdušenci.

Nedelja, 26. junija, bo čas, ko se bo praznovanje zaključilo s slovesno mašo, ki jo bo ob 10. uri daroval in nas ob njej nagovoril p. Bogdan Rus ter tako v že tradicionalnem domačem nedeljskem vzdušju popeljal praznovanje do njegovega viška.

Prisrčno vabljeni!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme