Plesna predstava Skupaj / Together v amfiteatru v Kromberku

Ponedeljek, 12. 7. 2021, ob 21.00

Amfiteater gradu Kromberk

(V primeru slabega vremena v SNG Nova Gorica)

Petra Hrašćanec deluje na polju uprizoritvenih umetnosti kot plesalka, koreografinja in pedagoginja. Svoja dela producira v sodelovanju z Umetniško organizacijo 21:21 in celo vrsto hrvaških kulturnih ustanov. Na zagrebški plesni akademiji dramskih umetnosti vodi kolegij sodobne plesne tehnike.

Skupaj / Together je plesni dogodek šestih plesalk, ki so skozi kultiviranje abstraktne forme dela proizvedle gibajoče se podobe. Pri koreografskih pristopih so izhajale iz zborovskih iger kot premise za občutek pripadnosti na odru. Vodilo jih je načelo fuzije, pri čemer izpostavljajo kalejdoskopsko naravo dogajanja na odru. Zvočni posnetki čebeljih panjev predstavljajo zvočno izhodišče predstave. Z digitalno manipulacijo in ritmičnim pulziranjem odpirajo prostore in jih združujejo z atonalnim oglašanjem plesalcev.

Plesna predstava Skupaj je bila izbrana na javnem razpisu mreže Pan-Adria, poleg tega je prejela tudi nagrado za najboljšo koreografijo hrvaškega Združenje profesionalnih plesnih umetnikov.

Več o predstavi tukaj.

Koreografija Petra Hrašćanec v sodelovanju s plesalci

Plesalci Tesa Ljubić, Lara Frgačić, Ariana Prpić, Viktoria Bubalo, Ema Crnić, Una Štalcar Furač, Tea Maršanić

Mrežo Pan-Adria sestavljajo Zavod EN-KNAP, Hrvaški kulturni dom Sušak, KUD Moment, SNG Nova Gorica, Zagrebški plesni center, Artisti Associati Italija ter Zagrebški plesni ansambel

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme