Plat A, plat B - mladi pogovori o velikih temah

Nova radijska oddaja na Radiu Trst A

Na Radio Trst A prihaja niz trinajstih oddaj z naslovom PLAT A, PLAT B in podnaslovom MLADI POGOVORI O VELIKIH TEMAH.

Oddaja je namenjena najstnikom, višješolcem in univerzitetnim študentom: mlajšim poslušalcem, ki se bodo lahko prepoznali v razmišljanju svojih soletnikov, avtorjev Antje Gruden in Jakoba Terčona. Antje je študentka mednarodnih in diplomatskih ved, Jakob pa si je že med študijskimi leti pridobil bogate delovne in študijske izkušnje v tujini. Skozi radijsko prizmo bosta podajala različne teme, ki so lahko večje od nas samih, a se hkrati dotikajo prav vsakega od nas.  V prvi oddaji se bosta pogovarjala o glasbi kot univerzalnem jeziku, ki že od nekdaj povezuje človeštvo in je hkrati kazatelj družbenih obdobij, sprememb, celo revolucij. V drugi oddaji se bosta posvetila veri; tretja in četrta bosta namenjeni napredku človeštva in globalizaciji. V nadaljnih oddajah pa se bosta dotaknila še teme nasilja, samote, ljubezni, umetnosti, mentalnega zdravega počutja itn.

S svojim razmišljanjem želita obenem avtorja spodbuditi poslušalce k razmisleku in poglobitvi problematik in rešitev, ki jih človeštvo vedno znova odkriva in razkriva.

Oddaje bodo na sporedu valovih Radia Trst A ob ponedeljkih ob 18.00 ter v ponovitvi ob torkih ob 10.10. Na voljo bodo tudi na podcastu in sicer na spletni strani www.sedezfjk.rai.it pod zavihkom Plat A, plat B. Uredništvo podpisuje Barbara Ferluga, režijo pa Jan Leopoli.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme