Pevski teden zborov Emil Komel tudi letos v Gorici

Zbori se pripravljajo na novo sezono

Člani pevskih zborov šole Komel nestrpno pričakujejo konec avgusta, ki se že vrsto let ujema s pevskim tednom, večdnevnim poletnim oddihom in intenzivno pevsko pripravo v hribih. Iz zdravstvenih razlogov in zaradi predpisov, vezanih na zajezitev širenja okužb covida-19, bo tudi letošnja izvedba potekala v prostorih Kulturnega centra Lojze Bratuž in SCGV E. Komel, na drevoredu 20. septembra v Gorici.

Pevski teden bo potekal od 23. do 27. avgusta od 9. do 18. ure in ga bodo vodili zborovodje Damijana Čevdek, Mateja Černic in Mirko Ferlan s pomočjo drugih profesorjev šole Komel. Udeleženci bodo razdeljeni v tri skupine oz. zbore glede na starost: od 7 do 10 let, od 11 do 14 let in od 15 do 18 let. Pevci bodo poleg pevskih vaj spremljali delavnice vokalne tehnike ter poslušanja in razumevanja glasbe. Za sprostitev in razvedrilo pa bodo prisotne tudi gledališka delavnica, instrumentalna delavnica ter športne dejavnosti. Pevski teden je namenjen otrokom in mladostnikom od 7. do 18. leta starosti, prijave so možne do nedelje, 25. julija, po elektronski pošti na naslovu info@emilkomel.eu.

Na SCGV E. Komel se je z leti vzpostavila prava zborovska piramida, ki jo sestavljajo otroški, dva mladinska in mešani mladinski zbori. Poleg vpisa na pevski teden na centru Komel že sprejemamo tudi vpise otrok, ki so končali prvi razred osnovne šole, v zbore za novo šolsko leto.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme