Pestri in zabavni odbojkarski tedni

Piše: APE

Poletni odbojkarski kamp Volley Manià

Približno 110 mladih odbojkaric in odbojkarjev se je in se bo še ta teden udeležilo odbojkarskega poletnega kampa Volley Manià, ki ga prireja nekdanji “azzurro” Loris Manià v sodelovanju z odbojkarsko komisijo ZSŠDI in slovenskimi odbojkarskimi društvi na Tržaškem.

Projekt se je začel leta 2016, ko si je Loris Manià skupaj s prijateljema in športnima delavcema Martinom Maverjem in Danielo Ciocchi zamislil poletni odbojkarski kamp za najmlajše. Prvič je bil kamp na Proseku na športnem igrišču nogometnega društva Primorje. Takratnega športnega tedna se je udeležilo 40 mladih športnikov. Poskusili so, kako bi vse skupaj potekalo, saj je kamp trajal samo en teden, nam je povedal Loris Manià, strokovni vodja, doma iz Števerjana. Otroci so bili zelo navdušeni, odhajali so s kampa utrujeni, toda z nasmehom, je še dodal. Od takrat se je delovanje odbojkarskega kampa dopolnjevalo in izboljšalo. Veliko otrok, vsako leto več kot sto, se je v vseh teh letih udeležilo poletnih odbojkarskih treningov in drugih dejavnosti. Letos je prvi teden kampa Volley Manià potekal na odprtem igrišču Sokola Savo Ušaj od 4. do 8. julija. Prisotnih je bilo 30 mladih, ki so  pridno trenirali, šli na morje, se zabavali in se udeležili delavnice “parkurja” s Sebastijanom Pečarjem. Teden kasneje je kamp potekal na nogometnem igrišču NK Kras na Opčinah. Tu je treniralo kar 50 otrok. Najmlajši so med tednom obiskali tudi tržaške gasilce, starejši pa so se odpravili peš po Napoleonski poti do Proseka in se tam udeležili tečaja plezanja. Tečaj, v sodelovanju s SPDT, sta vodili učiteljici Irina Goruppi in Veronika Skerlavaj. Zdaj poteka še zadnji teden odbojkarskega kampa, in sicer v športnem centru S. Klabjan v Dolini. Otroci so se v torek mudili v astronomskem opazovalnem centru v Bazovici, v četrtek pa bodo obiskali Dolino Glinščice.

Kamp Volley Manià je namenjen otrokom med šestim in štirinajstim letom starosti. Vsako jutro se mladi športniki zberejo na igrišču, kjer jih čaka prvi jutranji trening. Temu sledita malica, nato pa še drugi jutranji trening. Po pestrem jutru čaka mlade odbojkarje kosilo, za katerega poskrbi Dijaški dom iz Trsta. Popoldne sledi še en trening, nato pa odhod domov. Starejši otroci vadijo tehniko, mlajši pa se ukvarjajo s splošno motoriko in gibalnimi vajami, sta nam povedali koordinatorki kampa Janika Škerl in Irina Kneipp. “Najmlajše učimo tudi osnovno odbojkarsko tehniko, kot sta lahko zgornji ali pa spodnji odboj, vse pa je podano v obliki igre”, sta še dodali. Treningi z Lorisom pa so osnovani na tehniki in na že višjem nivoju odbojkarske igre. “Raven odbojke na kampu je še kar dobra, po dolgem in utrudljivem tednu pa vidimo tudi rezultate in smo zelo veseli svojega dela,” je še dodal strokovni vodja. Zelo so veseli opravljenega dela in tudi hvaležni vsem športnim društvom ter sponzorjem, ki jih nenehno podpirajo. Kljub temu pa opažajo, da se podjetniki zelo malo zanimajo za športne kampe.

Letošnji kamp Volley Manià se bo končal v petek, 22. julija, s končno zabavo na igrišču v Dolini, kjer se bodo otroci, starši in trenerji skupaj poslovili. Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani www.volleymania.eu.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme