Pesem proti vojni

Pesniški večer v Gabrovcu

V ponedeljek, 7. marca 2022, je bil v Društveni gostilni v Gabrovcu pesniški večer z naslovom Pesem proti vojni za vse, ki verjamete v svobodo in mir. Pesniški večer si je zamislil in ga s SKD Drago Bojan ter Društveno gostilno Gabrovec organiziral pesnik in pisatelj Marij Čuk, ki je k sodelovanju povabil vse tiste pesnice in pesnike, ki v našem prostoru v naši deželi pišejo. V svojem lepem nagovoru je Marij Čuk številne prisotne najprej toplo pozdravil, nato pa dejal, da je v tem času, ko se veliko govori o vojni, treba dati besedo pesnicam in pesnikom, ki z zbrano besedo nagovarjajo k miru in lepoti.

“Večer je namenjen miru, ni proti nikomur, ampak je za mir,” je poudaril Marij Čuk, ki je tudi opozoril na visoko etično držo pesnic in pesnikov, ki s svojo zavezo poeziji pomembno prispevajo k večji humanosti družbe.

Pesmi so na večeru pred zbrano publiko v Gabrovcu brale in brali: Majda Artač, Luisa Battistig, Marina Černetig, Marij Čuk, Ester Gomisel, Marija Kostnapfel, Ace Mermolja, Jurij Paljk, Boris Pangerc, Zlatka Obed, Michele Obit, Andreina Trusgnach ter Margherita Trusgnach.

Prav lepo število prisotnih poslušalk in poslušalcev, ki so upoštevali varnostne ukrepe zaradi pandemije, je dokaz, kako potrebno je, da prisluhnemo tudi poeziji, ki jo pišejo naše ustvarjalke in pesniki.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme