Pasijon po Mateju in Janezu na spletu

Danes je sveta sobota. Spominjamo se, da Jezus leži v grobu v pričakovanju na vstajenje. Kdor bi rad še enkrat podoživel Kristusovo trpljenje in smrt, lahko prisluhne pasijonu po Mateju, ki so ga v času, ko ga ne moremo poslušati v cerkvah, posneli in pripravili “na daljavo” župljani Slovenskega pastoralnega središča iz Gorice. Na Youtube so ga naložili na cvetno nedeljo, 5. aprila, najdete ga na tem naslovu. Berejo ga Sanja Vogrič, Jernej Kurinčič, Niko Klanjšček, Paolo Posillipo, Manuel Persoglia, Katerina Ferletič, Katja Terčič, David Bandelj in Andrej Vogrič. Za tehnično izvedbo 22 minut dolgega pasijona sta poskrbela Niko Klanjšček in Paolo Posillipo.

Od 8. aprila pa je na Youtubu na ogled še pasijon po Janezu, ki so ga pripravili člani Gledališke skupine O’Klapa iz Gorice. Berejo Katja Terčič, Manuel Persoglia, Vanja Vogrič, Simon Čavdek, Manuel Quaggiato in Patrik Cingerli, za režijo je poskrbela Sanja Vogrič. Ta pasijon, ki traja malo manj kot 15 minut, najdete na tem naslovu

Oba pasijona, ki sta seveda na ogled tudi na Facebook strani Slovenskega pastoralnega središča Gorica, so v prejšnjih dneh predvajali po večernih poročilih po Radiu Trst A.

Gorica / Dar Slovenskega pastoralnega središča in O’Klape za sveti teden

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme