Parkirišče za potrebe občine

Občina Gorica

Na seji občinskega sveta, ki je potekala v ponedeljek, 8., in torek, 9. marca, se je občinska svetnica SSk Marilka Koršič v svetniškem vprašanju zaustavila pri problemu parkiriščih blizu mestne hiše oz. za potrebe uslužbencev in občinskega osebja nasploh. Te dni so lokalni mediji poročali, da so se začela popravila strehe mestne palače. To je palača, biserček, ki nam ga vsi lahko zavidajo, pravi goriška svetnica. “Ker vanjo večkrat prihajam, razmišljam, kako so v zadnjih letih prav malo naredili za vzdrževanje palače in njene okolice. Danes bi se ustavila pri stranskem vhodu iz ulice Barzellini, in sicer pri velikem dvorišču, kjer so delavnice in parkirišče za občinske uslužbence. Po pravici povedano, ta prostor ni urejen za parkiranje,  saj so tla polna lukenj, ki postanejo luže ob deževnem vremenu,” zatrjuje Koršičeva, ki opaža, da je tu nekaj prostorov za občinske svetnike, odbornike in funkcionarje. Vse pa je zelo tesno in marsikdo rine z avtomobilom na steze samega parka.

Kako pa je s parkirnimi prostori zunaj občinskega kompleksa?  V ulici Barzellini je na razpolago vrt nekdanje šole; tu, ob vhodu, stoji tabla z napisom, da je prostor rezerviran za občinske potrebe. Žal pa tam lahko parkira kdorkoli. Na ta problem je večkrat opozoril svetnik Zotti.  Zdi se, da je zdaj celo ta prostor zaprt in ga je prevzelo sodišče.                                                                                                            

Svetnica razmišljala tudi, kako je sploh s parkirnimi prostori v bližini in kje lahko sploh parkira 300 občinskih uslužbencev svoje avtomobile. Parkiranje v ulici Roma, na trgu Municipio in ulici Barzellini je možno samo v plavih conah, v ulici Dei Cappuccini je parkiranje prosto, a je vedno zasedeno. Večji parkirni prostor je le v ulici Baiamonti, malo dlje od marketa, a je tudi ta že zjutraj zaseden. Mogoče bi se lahko parkirni prostor v občinski lasti na kak način povečal, morda z nadstropjem, je sklenila svetnica SSk, ki je vprašala župana, če načrtuje kakšno rešitev.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme