Papež Frančišek: "V imenu Boga vas prosim, ustavite ta pokol!"

Po molitvi angelskega češčenja in blagoslovu je papež Frančišek zaradi nadaljevanja napada na Ukrajino vzkliknil: »V imenu Boga vas prosim, ustavite ta pokol!«

Sveti oče je tako nagovoril prisotne na Trgu sv. Petra in ves svet:”Dragi bratje in sestre, pravkar smo molili k Devici Mariji. Ta teden je mesto, ki nosi njeno ime, Mariupol, postala mesto mučenec zaradi grozne vojne, ki pustoši Ukrajino. Nobeni strateški razlogi ne opravičujejo zverinskega ubijanja otrok, nedolžnih in nemočnih civilistov, potrebno je samo prenehati neupravičeno oboroženo agresijo, preden bo ta mesta spremenila v pokopališča.

Z bolečino v srcu svoj glas pridružujem glasu preprostih ljudi, ki prosijo za konec vojne. V imenu Boga, prisluhnite kriku tistih, ki trpijo in naj se preneha bombardiranje ter napadi. Resnično in odločno se usmerite na pogajanja. Humanitarni koridorji naj bodo dejanski in varni. V imenu Boga vas prosim, ustavite ta pokol!

Ponovno hočem spodbuditi k sprejemu številnih beguncev, v katerih je navzoč Kristus ter se zahvaliti mreži solidarnosti, ki se je oblikovala. Vse škofijske, redovniške skupnosti prosim, naj povečajo molitev za mir. Povečajte trenutke molitve za mir. Bog je samo Bog miru, ni Bog vojne, in kdor podpira nasilje, skruni njegovo ime. Sedaj v tišini molimo za vse, ki trpijo in zato, da Bog spremeni srca za trdno odločitev za mir.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme