Packalnica - likovna delavnica

Bogata obšolska dejavnost zavoda Žiga Zois se ne končuje s projektom IzBerem, saj poteka v šoli še veliko pobud, med drugim bo imela tudi pestro poletno sezono, saj bo prav tako kot nekateri drugi zavodi v prvi liniji za poletno šolo, pri kateri se bodo odvijale različne dejavnosti za dijake višje šole, kot npr. likovne, gledališke, jezikoslovne delavnice, a tudi pohodi v naravo, kolesarjenje, ogled jam ipd.

Prav v jutru, ko so v Narodnem domu nagradili pisatelja Marija Čuka, je istočasno v šoli potekala likovna delavnica Packalnica, ki jo je vodil duša projekta prof. Robi Saražin. Tokrat so se delavnice udeležili dijaki nižje srednje šole iz Nabrežine. Nekaj več o tem nam je povedala ravnateljica dr. Maja Lapornik.

“Projekt Packalnica je v bistvu nadaljevanje naših likovnih delavnic. Kot je znano, je smer za geometre uvedla eksperimentalni program likovne umetnosti in zgodovine arhitekture ter seveda umetniškega risanja. Duša vseh teh sprememb je prof. Robi Saražin. Te umetniške delavnice smo hoteli posredovati tudi svetu nižje srednje šole in tako se je rodil poseben projekt, in sicer Packalnica. To so umetniški dopoldnevi na šoli, ko dijaki nižjih srednjih šol pridejo k nam v goste in ustvarjajo. Iz tega se bo verjetno v jeseni rodila kakšna razstava, morda celo kakšno priznanje in nagrada. Skratka, to je umetniški program za mlade, ki ga šola Žiga Zois ponuja vsem srednjim šolam na Tržaškem in ki se bo seveda še naprej razvijal”.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme