Optimističen pogled na prihodnost

Piše: APE Fotografije: ZSŠDI

ZSŠDI

Združenje slovenskih športnih društev v Italiji je v sredo, 22. decembra priredilo tradicionalno novinarsko srečanje ob koncu leta, na katerem je predstavilo tudi svoje programe za leto 2022. Ob tej priložnosti so sodelovali tudi novinarji, politiki in drugi gostje iz javnega kroga. 

Vse prisotne je pozdravil operativni tajnik ZSŠDI in moderator srečanja Evgen Ban. Prisrčno je pozdravil vse novinarje, predstavnike vseh redakcij ter predsednico SKGZ Ksenijo Dobrila in deželnega svetnika Igorja Gabrovca. Besedo je nato prevzel predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, ki je prisotnim predstavil programe naslednjega leta ter zaključni obračun minulega. Predsednik Ivan Peterlin se je iskreno zahvalil vsem športnim redakcijam, saj imajo mediji v svetu športa pomembno vlogo. Zahvalil se je tudi Branku Lakoviču, ki že vrsto let ureja spletno stran slosport.org, ki je vedno sveža in bogata. Glede minulega leta je predsednik Ivan Peterlin poudaril dejstvo, da so kljub vsem težavam, ki jih je postavila pandemija,  športna društva stalno in dobro delovala. Vredni omembe so tudi nekateri visoki rezultati. Kar se tiče prihodnjega leta pa je predsednik dejal, da kot združenje gledajo optimistično, saj je trenutno program že zelo pester.  Omenil je nogometno reprezentanco Žile, ki je že začela pripravo na Europeado 2022. Projekt pa, ki je čista novost, je izobraževalni tečaj za tako imenovane športne reporterje, ki bodo poročali na tekmah v živo preko spleta. 

Evgen Ban je še dodal, da bo ZSŠDI tudi naslednje leto skrbelo za športno dejavnost najmlajših oz. učencev osnovnih šol. Med januarjem in majem bodo na vrsti športni dogodki na šolah, in sicer jezikovni poligon, Skokičin vrtiljak in Skokica igra med dvema ognjema. Od meseca junija dalje pa bo potekalo srečanje športnikov iz obmejnih dežel ter nastop članske nogometne ekipe Žile. Zagotovil je tudi dogodek Zlati let, ki poteka v sodelovanju s Primorskim dnevnikom, ter končno bogat dogodek ob 50-letnici ZSŠDI. 

Na srečanju so tudi izročili vsakoletno priznanje, ki ga ZSŠDI ob tej priložnosti podeli novinarjem. Združenje slovenskih športnih društev v Italiji je letos podelilo nagrado za dolgoletno in učinkovito delovanje redakciji slovenskih informativnih programov deželnega sedeža RAI FJK z oddajo Šport in glasba. Nagrado je v imenu redakcije prejel novinar Andrej Černic.

Prisotne sta ob zaključku srečanja pozdravila še predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in deželni svetnik Igor Gabrovec. Oba sta se prisrčno zahvalila Združenju slovenskih športnih društev v Italiji za dobro in učinkovito delo ter stalno skrb za narodno identiteto in slovenski jezik. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme