Aktualno

Odslej tudi Apple TV+

Odslej tudi Apple TV+

Nov ponudnik pretočnih video vsebin

Ameriški Apple je 1. novembra 2019 zagnal svojo storitev Apple TV+, prek katere ponuja pretočne video vsebine na zahtevo. Konkurenca ponudnikov pretočnih vsebin, ki so uveljavljene televizijske programe postavili pred velik izziv, je tako postala še močnejša. Apple pri pridobivanju naročnikov stavi na 1,4 milijarde obstoječih uporabnikov njegovih naprav, poročajo različne tiskovne agencije, tudi STA. Apple TV+ je na voljo v več kot sto državah. V ZDA je cena 4,99 dolarja na mesec, v Sloveniji in Italiji znaša 4,99 evra mesečno. Prvi teden je ogled vsebin Apple TV+ brezplačen.

Tehnološki velikan je za ustvarjanje vsebin namenil ogromno denarja – po nekaterih ocenah okoli šest milijard dolarjev (5,31 milijarde evrov). Obljublja “vrsto močnih in navdihujočih izvirnih serij, filmov in dokumentarnih vsebin”.

Analitik Dan Ives je ocenil, da želi Apple s storitvijo TV+ ustvariti ključno platformo za distribucijo pretočnih vsebin. Pri tem stavi na 1,4 milijarde obstoječih uporabnikov njegovih naprav, ki naj bi bili deležni posebnih ugodnosti. Konkurenca je na tem področju sicer že precej močna. Poleg že dobro uveljavljenega Netflixa si svoj kos pogače med drugim reže Amazon, na trg pa vstopa tudi Disney. Ponudniki med drugim stavijo na zvezdniške igralske zasedbe ter popolnoma prosto izbiro vsebine in termina njenega ogleda. Slednjega običajni televizijski programi ne omogočajo.

02.11.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!