Odpovedane seje deželnega sveta v Trstu, Igor Gabrovec zbolel.

 

Z virusom Covid-19 se je okužil član deželnega sveta FJK in deželni tajnik stranke Slovenske skupnosti Igor Gabrovec. Deželna vlada je zato sporočila, da so ga zadržali na opazovanju na oddelku za nalezljive bolezni v bolnišnici na Katinari.

Predsednik deželnega sveta Piero Mauro Zanin je v dogovoru z deželnim predsednikom Massimilianom Fedrigo preklical sklic zasedanj deželnega sveta za danes in v četrtek. Med drugim bodo poslopje razkužili. Nekaj Gabrovčevih kolegov, ki so bili z njim v stiku, je po poročanju časnika Il Piccolo v karanteni.

Kot je sam Igor Gabrovec povedal za Radio Trst A, se je za bris odločil zaradi vročine in nedavnega potovanja, v osamo pa je šel zato, da ne bi drugih postavljal v nevarnost.

Kolegu in prijatelju Igorju Gabrovcu gredo naše iskrene želje po čim prejšnjem okrevanju!

 

Sicer pa so do konca tega tedna v Furlaniji Julijski krajini kot preventivni ukrep zaprte šole in univerze.

Zdarvniki opozarjajo na to, da naj se ljudje izogibamo zaprtih in prenapolnjenih prostorov in naj si skrbno umivamo roke ter naj skrbimo za osebno higieno.

 

V deželnem svetu Furlanije - Julijske krajine so za danes, sredo, 4. marca, in v četrtek odpovedali zasedanje, potem ko so pri enem od deželnih svetnikov potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme