Oddaja Kontrasti

V nedeljo, 9. oktobra 2022, ob 20.00 (ponovitev 13. oktobra ob 20.00) Kinoatelje napoveduje novo epizodo TV serije Kontrasti – Mladi se predstavijo, ki nastaja v produkciji Kinoateljeja za RAI – Slovenski program. Gre za nekonvencionalno TV serijo, v kateri mladi avtorji prikažejo portrete vrstnikov iz Goriške, Tržaške in Benečije, ki izstopajo in se odlikujejo na različnih področjih. Producentka Mateja Zorn poudarja, da je serija plod naboja mladih, ki se združujejo okrog Kinoateljeja, in njihove želje, da aktivno soustvarjajo kulturno pokrajino Slovencev v Italiji. Naj bodo vidni in slišni!

Format tudi s svežo 4. sezono ostaja nespremenjen. Obetajo se 3 epizode, v katerih se publika sreča z dvema portretirancema, ki spregovorita o temah, kot so ljubezen, odraščanje, zamejstvo, prostor, jezik in prihodnost. Marvi (Maria Vittoria) Nanut je po dokončani višji šoli vstopila v svet mode. V domačem okolju se je začela udejstvovati najprej ljubiteljsko, po selitvi v Milan pa ob študiju komunikologije redno sodeluje z različnimi modnimi hišami. V zadnjem času se veliko posveča tudi teku.

Aleš Lavrenčič, sedaj violinist v znamenitem orkestru veronske Arene, pripoveduje, kako je od malih nog skupaj z njim rasla njegova ljubezen do glasbe. Zavidamo mu lahko, da je uspešno napredoval na profesionalni poti, ne da bi se mu bilo treba odrekati lastnemu zanimanju. Tudi za to so potrebni talent, vztrajnost in kanček sreče.

Prav izbor portretirancev je največji izziv, ki ga v tem trenutku postavlja nadgradnja serije, s katero spoznavamo zanimive mlade zamejce. Za letošnjo četrto sezono Kontrastov sem tako izbral dva portretiranca, ki stopata po zelo različnih profesionalnih poteh, na katerih sta že dosegla pomembne rezultate in hkrati predstavljata samosvoj kontrast s svojimi izbirami,” zatrjuje Danijel Bukovec, avtor prve epizode.

“S Kinoateljejem že dolgo sodelujem v vlogi tehnika pri pripravi filmskih projekcij, pa tudi kot mentor na filmskem taboru oziroma delavnicah. Največji izziv in zadovoljstvo pa mi prinaša soustvarjanje oddaje Kontrasti, v kateri lahko izrazim svoj avtorski pristop tako pri montaži kot snemanju,” dodaja Peter Persoglia, soavtor epizode.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme