Odbojkarske zvezde očarale Trst

Piše: APE

Palatrieste Odbojkarski spektakel

Minuli konec tedna je bil Trst v samem vrhu italijanske in mednarodne ženske odbojkarske scene. V soboto, 17. februarja, in nedeljo, 18. februarja, je v PalaTrieste potekal zaključni turnir italijanskega ženskega odbojkarskega pokala Coppa Italia Frecciarossa. Pričakovani turnir sta v glavnem priredila zveza Legavolleyfemminile in Master Group Sport v sodelovanju z Deželo FJK ter deželno in pokrajinsko zvezo FIPAV.

Tako v soboto kot v nedeljo so športno dvorano napolnili številni gledalci, po poročanjih si je na nedeljo finalno tekmo ogledalo kar 6700 navijačev. Štiri glavna imena, štiri “božanske” ekipe so oblikovale pravi spektakel, ki ga v Trstu nismo videli že dolgo časa. Prvi dan se je ob 15. uri pomerila ekipa Imoco Volley Conegliano z ekipo Reale Mutua Chieri. Z rezultatom 3 – 0 je slavila postava iz Conegliana in si zagotovila morda že pričakovano uvrstitev v finale. Ekipa iz Conegliana je namreč “tista” ekipa, ki je zmagala vse, kar se lahko zmaga. Ob 18. uri pa sta bili na vrsti Vero Volley Milano in Savino del Bene Scandicci. Po dolgi tekmi je z rezultatom 3 – 2 slavila ekipa iz Milana. Vsako ekipo sestavljajo vrhunske svetovne igralke, ki kraljujejo na mednarodni odbojkarski sceni. Američanke Kathryn Plummer, Kelsey Cook, Haleigh Washington, vrhunska srbska odbojkarica Maja Ognjenović, Rusinja Ekaterina Antropova, Poljakinja Joanna Wołosz ter najmočnejše Italijanke Paola Egonu, Alessia Orro, Monica De Gennaro, Raphaela Folie – to so samo nekatera imena najmočnejših odbojkaric. Kot pa vsi vemo, ni dobre igralke oz. dobre ekipe, če ni dobrega trenerja. Voditelji štirih ekip, ki so se pomerile na finalnem turnirju, so tudi nekateri izmed najbolj priznanih trenerjev na mednarodni odbojkarski sceni: Marco Gaspari za milanski Vero Volley, Giulio Bregoli za Chieri, Massimo Barbolini za Savino del Bene in Daniele Santarelli za Conegliano.

V nedeljo je že bil čas za finalno tekmo, ki se je začela ob 14.15. Športna dvorana je bila polna že v jutranjih urah, saj je bil ob 11. uri na vrsti tudi pokalni finale A2 lige med Bartoccini Fortinfissi Perugia in UYBA Busto Arsizio. Pred več kot 5000 gledalci je z rezultatom 3 – 0 slavila mlada ekipa iz Perugie. V popoldanskih urah pa se je odvila finalna tekma A1 lige med Coneglianom in Milanom. Kar dve uri in pol sta se ekipi borili, kdo bo dvignil pokal pred 6700 gledalci. V prvem setu sta obe ekipi zgrešili nekaj žog, več jih je postava iz Milana, ki je torej izgubila prvi set. V drugem setu so se igralke iz Milana zagrizeno borile in osvojile drugi set. Šesterici sta si v nadaljevanju izmenjali dolge akcije in izjemne napade ter obrambe. Bil je pravi “spektakel za oči”, ob katerem je publika morala večkrat zadržati sapo, saj je po dveh urah bil rezultat 2 – 2. V zadnjem setu je vse kazalo, da bo pokal domov prinesla ekipa iz Milana, ko so kapetanka Wołosz iz Conegliana in soigralke odreagirale ter obdržale hladno kri do konca. Tega ni storila ekipa iz Milana, ki si je morda z dvema “bedastima in enostavnima” napakama (Paola Egonu je namreč dvakrat prekoračila črto napada, trener pa je zamenjal podajačico s centralno igralko) zapravila tekmo. Na koncu je torej s končnim rezultatom 3 – 2 (25 – 21, 22 – 25, 25 – 19, 19 – 25, 15 – 11) slavila ekipa Imoco Volley Conegliano. Najboljša igralka finalne tekme MVP je bila podajačica Conegliana Joanna Wołosz.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme