Očarljiv pevski Notni prestop v pomlad

DVS Bodeča Neža v palači Lantieri

V veselje ljubiteljev prefinjenega zborovskega petja se je Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža v lastni režiji spet vrnila na oder. Goriškemu občinstvu je podarila pomladni glasbeni večer z naslovom Notni prestop v pomlad, ki je potekal v dvorani vedno očarljive palače Lantieri v mestnem središču v soboto, 23. aprila 2022.

Dekleta, ki jih vodi Mateja Jarc, so ob klavirski spremljavi Caroline Pérez Tedesco tokrat popeljale poslušalce v svet romantike. Koncert so uvedle in tudi sklenile s Felixom Mendelssohnom-Bartholdyjem, čigar skladbe od nekdaj posebno rade pojejo; sledile so tri pesmi iz dela Six duos pour voix egales Cesarja Francka, Maria Mater gratiae Gabriela Faureja, Nigra sum Pabla Casalsa, Uspavanka Hugolina Sattnerja, The Seal Lullaby Erica Whitacrea, From Dewy Dreams Roberta Di Marina, Ave Maria Cristine Ganzerla. Navdušene aplavze zbrane publike so nagradile z dodatkom. Da je bil večer še bolj sugestiven, ga je popestril mladi Cristian Visintin s primernimi verzi in mislimi Toneta Pavčka, Emily Dickinskon, Josipa Murna in drugih avtorjev.

S podobnim koncertnim repertoarjem so se pevke Bodeče Neže že predstavile decembra lani na gradu Kromberk, trenutno pa že pripravljajo nove projekte, s katerimi bodo spet stopile pred publiko že v naslednjih mesecih.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme